radio 999

НОВИНИТЕ ОТ "ТУНДЖА" :


25/02/13 13:22:13коментари:3НОВИНИТЕ ОТ "ТУНДЖА" :На 26.02.2013 г. стартират проявите в рамките на Маскарадния фестивал „Кукерландия”. Община „Тунджа” е съорганизатор на фестивала. С най-голямо присъствие – 10 на брой, са тунджанските кукерски групи. Това са кукерите от селата Веселиново, Завой, Калчево, Козарево, Маломир, Могила, Победа, Търнава, Чарган и Челник. Специално участие ще имат маскарадни групи от побратимените общини Мангуалде ( Португалия ) и Домоку ( Гърция ). В детския кукерски празник ще участват малчуганите от детските градини на селата Ботево, Веселиново, Генерал Инзово, Окоп, Тенево и Чарган.
Близо 400 малки и големи кукери ще преминат на състезателното дефиле на 2 март.
Традиционния „Кукеров ден” ще се проведе на 1 март от 15.00 ч. в с. Кабиле.
    На 1 март от 12.00 ч. кметът на община „Тунджа” Георги Георгиев ще приеме на официална среща делегациите от Португалия, Гърция и Турция.

•    На 26.02.2013 г. от 11.00 ч. заместник-кметът на община „Тунджа” Станчо Ставрев ще проведе работно съвещание по текущи въпроси с директорите на детските градини.

•    На 27.02.2013 г. от 11.00 ч. кметът на община „Тунджа” Георги Георгиев ще има изнесен приемен ден в с. Сламино. Участие в срещата с гражданите ще вземе и заместник-кметът на общината инж. Мариета Сивкова.

•    На 28.02.2013 г. в 10.00 ч., по инициатива на ръководството на община „Тунджа”, ще се проведе работна среща за обсъждане на последните промени в Закона за устройство на територията и практически проблеми, свързани с прилагането на закона. Покана за участие в срещата е отправена към кметовете на общините Ямбол, Елхово, Стралджа, Болярово и Тополовград, както и към началника на Регионален отдел „Национален строителен контрол” при Регионална дирекция „НСК” – Югоизточен район, председателя на Административен съд – Ямбол, Службата по вписвания към Ямболски районен съд, Областната камара на архитектите, Дружеството на архитектите – Ямбол, надзорни фирми в Ямболска област. Лектор ще бъде Савин Ковачев – юрист и специалист по проблемите на териториалното устройство.
    Срещата е продължение на инициативата на Административен съд – Ямбол от 12.11.2012 г. за ефективно взаимодействие при прилагане на нормативните актове.

Жана Николова
Коментари


пангата | 25/02/13 16:13:21


Кво се притеснявате , като не ни искат в тунджа , ще се явим от името на Ямбол!Обичая не могат ни взе!Мисля си , дали да се явим в Кабиле с тях , след като не ни искат!


карамбола | 25/02/13 14:42:31


Кабиленските кукери ще се явяват от името на Ямбол!Щото в тунджа явно не ни броят!


ванко | 25/02/13 14:18:09


Кабиленските кукери да не са от община Ямбол ?Следвайте ни във Фейсбук

Най-четени новини днес


КАРБОВСКИ
ПОСТ-ХАРМАНЛИ:
БОРИСОВ КАТО ФЕЯТА НА ОБЕЗБОЛЯВАНЕ

Задържаха Румен от Ямбол, потрошил товарен автомобил

ЗА ПЪСТРОГОР 1 150 000 ЕВРО ТРЯБВАЛИ!!!
ИЛИ - "КОЙ НАШ ЧОВЕК ЩЕ ВЗЕМЕ 1 150 000 ЕВРО ЗА РЕМОНТА?!!!"

Предупреждават за опасна коледна украса


Най-коментирани новини

Липсата на подкрепа от Бъчварова за полицаите в Харманли притеснява синдикатите

Прочистването на река Тунджа в градската част на Ямбол вече е към края си

Извънредно! Изявление от организаторите на протеста в Бояново

Хиляди са на крака в зала "Диана"! Валя Балканска откри първия митинг-концерт против допускането на незаконни мигранти в област Ямбол


Реклама

Следвай ни в Twitter


Follow radio999bg on Twitter

Преводач

ОЩЕ НОВИНИ