radio 999

НОВИНИТЕ ОТ ОБЩИНА "ТУНДЖА"


17/06/13 17:50:46коментари:0НОВИНИТЕ ОТ ОБЩИНА "ТУНДЖА"
Основните опасности при къпане и плуване и начините за помощ и самопомощ при инцидент във водата - това бе акцентът в обучението, проведено от Български Червен Кръст – Ямбол за учениците на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – село Веселиново, непосредствено преди началото на лятната ваканция. То е част от поредицата срещи с ученици от региона във връзка с предстоящия летен сезон и в изпълнение на задачите за намаляване на риска от воден травматизъм сред деца, както и по повод отбелязването Седмицата на водното спасяване. По време на обучението децата споделяха лични преживявания и конкретни случаи с инциденти във водата.
      С помощта на специалиста по водноспасителна дейност към БЧК- Добриела Праматарова, учениците успяха да определят основните причини за трагични инциденти с деца, особено в неохраняемите водоеми.


§§§

Довиждане, училище! Здравей, ваканция!

Успешно приключиха учебната година учениците от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” в село Веселиново, община „Тунджа”. Последният учебен ден бе тържествено отбелязан в двора на учебното заведение.  С песни, танци и стихотворения започна лятната ваканция. Втора учебна година училището работи по Проект BG051РО001-3.1.06 „Подобряване на качеството на образованието в средищните училища чрез въвеждане на целодневна организация на учебния процес”, финансиран от ЕС по ОП „Развитие на човешките ресурси”
Приветствено слово към ученици, учители и възпитатели поднесе директорът Стоянка  Белчева. Попътен вятър за мечтите им и бъдещи успехи пожела на осмокласниците ръководителят на учебното заведение.
Празникът по традиция завърши с традиционния Бал на осмокласниците в мотел –ресторант „ Екатерина” с. Веселиново, който се организира ежегодно  от кмета на община „Тунджа” Георги Георгиев .


§§§

Младежки екологичен поход се проведе от неправителствената организация на село Маломир, община „Тунджа”. Инициативата е една от дейностите по проект „Младежкото доброволчество – символ на инициативност”, финансира от Национален център „Европейски младежки програми и инициативи”по програма „Младежта в действие”.
В организираната екологична акция се включиха над 20 младежи от село Маломир, които почистиха гориста местност между селата Маломир и Дряново.
Тренерът по проект „Младежкото доброволчество – символ на инициативност” Силвия Янчева запозна младежите с основните изисквания за опазване на околната среда, както и с информация за географските характеристики на Тунджанския край.
В младежката инициатива се включиха и членове на екипа по реализация на дейностите по проекта Владимир Стоев – модератор на обучение по доброволци и Йордан Колев – модератор на областен екологичен форум, както и кмета на село Маломир Христина Димова и Димитър Мисирков – читалищен секретар.
След проведената екологична акция, младите хора ще обобщят информация от проведеното анкетно проучване, както и текстов и снимков материал за издаване на екологичен информационен бюлетин.

Олеся Горбунова
Ръководител на проекта


§§§

На 15 и 16 юни 2013 година в град Пазарджик се проведе Международен европейски клубен шампионат по джудо.
    В турнира взеха участие над 30 български клуба, пет клуба от Русия, два от Сърбия, два от Гърция и един от Азербайджан. Броят на участниците надхвърли петстотин, като само гостите от чужбина бяха над 110 . Срещите се проведоха в спортна зала „Васил Левски“, град Пазарджик.
    На състезанието  присъства като наблюдател и представител на Европейската федерация по джудо. След завършване на турнира ще се проведе петдневен международен лагер, в който ще участват отборите на Русия, Сърбия, Гърция, Азербайджан и голяма част от българските клубове.
    От ОУ „ Св. П. Хилендарски“, с. Роза, община „Тунджа”, взеха участие шест от членовете на спортен клуб джудо „Шони 2012“. Въпреки че за първи път се изявяват  в такова престижно състезание, те се представиха отлично и  завоюваха три призови места: златен медал в категория до 70 кг. за Елена Желязкова - ученичка от осми клас, сребърен в категория 32 кг. за Иван Георгиев Иванов -  ученик от втори клас, бронзов медал в категория до 42 кг. за Пламен Георгиев - ученик от първи клас. Ръководител на клуба е Стоил Славов, а треньори на клуба по джудо са Мария Учкова и Марио Добричков.
    Браво за първите изяви, бъдете винаги победители!
КоментариСледвайте ни във Фейсбук

Търси

Най-четени новини днес


Община Ямбол обяви конкурс за длъжността Психолог. Oпит не се изисква

Въвеждането в експлоатация на моста към Градския парк в Ямбол ще се забави с още три седмици

Проблеми със строителството в две детски заведения в Ямбол. Има ли реална опасност за децата ...?

Съдят пиян шофьор, блъснал и убил жена на пешеходна пътека в Ямбол


Най-коментирани новини

Въвеждането в експлоатация на моста към Градския парк в Ямбол ще се забави с още три седмици

Община Ямбол обяви конкурс за длъжността Психолог. Oпит не се изисква

Проблеми със строителството в две детски заведения в Ямбол. Има ли реална опасност за децата ...?

Съдят пиян шофьор, блъснал и убил жена на пешеходна пътека в Ямбол


Реклама

Следвай ни в Twitter


Follow radio999bg on Twitter

Преводач

ОЩЕ НОВИНИ