НАПРЕЖЕНИЕ МЕЖДУ ПРОТЕСТ И КОНТРАПРОТЕСТ ПРЕД НС. ЗАСЕДАНИЕТО ЗАПОЧНА


16/08/13 10:22:11коментари:0НАПРЕЖЕНИЕ МЕЖДУ ПРОТЕСТ И КОНТРАПРОТЕСТ ПРЕД НС. ЗАСЕДАНИЕТО ЗАПОЧНА

187 депутати се регистрираха в началото на извънредното заседание. Кворумът е налице и Парламентът ще дебатира ветото на президента върху актуализацията на бюджета.
В парламента пристигнаха и няколко министри, сред които премиерът Орешарски, финансовият министър Чобанов, вицепремиерът Златанова.
В началото председателят Миков сподели, че е поканил президента Плевнелиев да присъства на заседанието и прочете отговора на държавния глава, с което той отклонява поканата.

Над 70 автобуса докараха рано тази сутрин привърженици на кабинета Орешарски от цялата страна. Те се насочиха към събралото се вече мнозинство на протеста срещу правителството. Полицията отцепи малка зона между двете групи, но вече има напрежение пред сградата на НС. 

Припомняме, че вчера Агенцията за Закрила на детето предупреди протестиращите да не водят деца на протестите.

 

§§§

Още след 8 часа движението по булевард „Цар Освободител" бе блокирано, а заканите за цялостна „блокада" на всички подстъпи към сградата на Народното събрание изглежда ще се окажат реални.

За първи път от началото на протестите по едно и също време се провеждат митингите срещу и за правителството.

Също за първи път от началото на сутрешните блокади досега на същия този източен вход са се подредили пет коли на жандармерията, които на практика ограничават протестиращите граждани да виждат кой влиза през служебния вход.

Изключително засилено е полицейското присъствие, като плътен кордон не допуска протестиращите да се насочват към входа пред храм-паметника „Александър Невски", където на 23 юли прословутият бял автобус направи опит да изкара депутатите от сградата.

Служителите на реда правят всичко възможно да не допуснат контакт между протест и контрапротест, като отцепват много сериозен периметър и спират хората, насочващи се към „Св. Александър Невски" още на улица „Раковска".

Голямата полицейска блокада води до това, че за да се обиколи сградата на Народното събрание на практика трябва да се изминат поне няколко километра през бул. „Васил Левски", улица „Оборище", улица „Московска", улица „Раковска" и отново бул. „Цар Освободител".
КоментариСледвайте ни във Фейсбук

Търси

Най-четени новини днес


Един златен, два сребърни и един бронзов медал за малките грации на Ямбол

Петима лекари са обвинени за източване на над 120 хил. лв. от НЗОК

Хванаха шофьор на автобус, превозващ работници, да управлява след употреба на алкохол

Ямболски каратист със сребро от европейското


Най-коментирани новини

Един златен, два сребърни и един бронзов медал за малките грации на Ямбол

Петима лекари са обвинени за източване на над 120 хил. лв. от НЗОК

143 години от Бояджишкия бунт

Попътен вятър към бъдещето в океана на живота, дръзки мореплаватели!


Реклама

Следвай ни в Twitter


Follow radio999bg on Twitter

Преводач

ОЩЕ НОВИНИ