ПЛАМЕН ОРЕШАРСКИ: "ОЧАКВАМЕ ФИНАНСОВА ПОМОЩ ОТ ЕС ЗА СПРАВЯНЕ С БЕЖАНСКАТА КРИЗА"


01/11/13 20:25:11коментари:9ПЛАМЕН ОРЕШАРСКИ: + пълен запис на пресконференцията
Министър-председателят Пламен Орешарски бе в Ямбол днес. Заедно с премиера бяха министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов, Искра Михайлова, министър на околната среда и водите и Стефан Чайков, председател на АПИ. В късния следобед гостите проведоха среща с областния управител на Ямбол Николай Пенев, с кметовете на петте общини от областта. На нея присъстваха и депутати от Ямболския регион.

Според споделеното след срещата, били са обсъдени най-актуалните въпроси за областта, с акцент върху ВиК и водните цикли, пътната инфраструктура, регионалната политика, социалните програми за безработица.

 

По-късно гостите дадоха брифинг пред ямболските медии. Пълен запис чуйте в прикачения файл.

 

Акценти:

Пламен Орешарски

"Една част от инвестираните досега средства за издръжка на влезлите в страната бежанци ще бъдат покрити от фондовете на Европейската общност, останалата част обаче, ще остане за сметка на нашия бюджет. Прави се всичко възможно за решаване на проблема с бежанците, разкриват се и се търсят нови временни бежански центрове, като се разчита на солидарността на партньорите ни от ЕС. Правителството очаква още до края на тази година да получи европейски средства за бежанците. Все още не е уточнен техния размер, но ще бъдат завишени догодина и през следващия програмен период.

 

Относно коледните добавки за пенсионерите все още е много раничко да говорим дали ще има и какъв ще е размерът им.

 

В следващия бюджет са увеличени някои от финансиранията от централната към местната власт. Ще продължим тази политика през целия мандат."

 

Искра Михайлова: 

Изграждането на Регионалното депо за твърди битови отпадъци край Ямбол е дългогодишен казус. Той, както и възраженията срещу него, ще бъдат представени пред прокуратурата, за да преценят компетентните органи как са действали служебните лица през изминалите години.

 

Стефан Чайков:

"Има възможност по програмата "Транзитни пътища 5" да се финансира обходът на град Елхово, който в момента е в много лошо състояние. Разпоредил съм на експертите на АПИ да извършат необходимите действия в тази посока, така че до следващата есен този участък да бъде завършен. Лот 59 от ОП "Регионално развитие" започна преди по-малко от месец.

По-рано днес подписах решението за избор на изпълнител и на Лот 60. Ако няма обжалване, бихме могли да започнем с някои от дейностите още тази година. Със сигурност следващото лято и този участък ще бъде готов"
Коментари


бареков цацаров пеевски - т | 05/11/13 10:38:35


Тошо Тошев - считан за бащата на политическата манипулация и съсипването на политици. Към момента собственик на вестник Преса. Активен манипулатор и проводник на сенчести интереси. Агент Бор от 6-то управление на ДС.

Явор Гечев - приближен до Сергей Станишев. Майка му е част от обръча от фирми около БСП и ДПС. Посредством помощта на футболни агитка, заплахи, натиск, изнудване и манипулация на изборните резултати Гечев е избран и преизбран за председател на същото младежко БСП. По същия начин става депутат и заместник-министър.

Явор Дачков - бивш телевизионен водещ, към настоящия момент представлява интересите на Алексей Петров в различни издания и инициативи. Представлява и Моника Йосифова-Станишева, от чието име се разпорежда в БГНЕС. По време на протест пред БНР заплашва, че би застрелял участниците с пушка.

Не може да не се отбележи, че почти всички изброени са обединени от зависимостите си – принадлежност към комунистическия репресивен апарат, криминално минало, корупционни или политически обвързаности, както и от изповядването на крайни идеологии като фашизъм, национал-социализъм, сталинистки комунизъм. Текущите им активности водят към бившата Държавна Сигурност, БСП, ДПС, Цветан Василев и Делян Пеевски.


бареков цацаров пеевски - т | 05/11/13 10:29:09


Ето и още......
Калин Кирилов – приближен до БСП, служител в общинско предприятие Стопанисване и управление на общинската собственост в Перник. Организатор на контрапротеста срещу преподавателите и студентите на Деня на Будителите.

Катя Христова - известна като Вождесата. Ръководител на червените пенсионери и общински съветник от БСП в Перник. Организатор на контрапротеста срещу преподавателите и студентите на Деня на Будителите.

Кеворк Кеворкян - агент Димитър от ДС. Обслужва интересите на олигархията и на организираната престъпност, приближен до Робърт Максуел, Огнян Дойнов, Христо Христов и Любен Гоцев.

Кольо Колев - още един социолог, част от кръговете около БСП. Изключително активен в манипулативното изкривяване на истината, включително за обществените процеси и настроения към юнските протети.

Ленко Петканин - активист на младежкото БСП, близък до Кирил Добрев. Участник в опита за погром над Софийския Университет в съучастие с представители на нацистки организации, футболни агитки и осъждани за тежки криминални деяния.

Любка Качакова - бивш заместник министър в пватилеството на НДСВ и ДПС, отстранена заради корупционни злоупотреби. Участва в групата “София без блокади”, инициирана от БСП.

Любомир Кольовски – бивш журналист, отговорен секретар на разпуснатата през 1999 г. политическа партия “Гражданска инициатива”, която дублира името на автентичната организация Гражданска инициатива създадена от дисидента Собаджиев. Участва в групата “София без блокади”, инициирана от БСП.

Любослава Русева - бивш колумнист и журналист, който понастоящем обслужва интересите на статуквото чрез Тошо Тошев.

Мария Пиргова – политолог, приближена до Жан Виденов и Христо Ковачки, съветник на Георги Първанов. В момента част от близкия кръг на Ахмед Доган. Майка на Достена Лаврен. Манипулира под прикритието на експертността.

Мирослава Кортенска - преподавател и изкуствовед. Участва като “гражданин” в манипулация и подмяна на фактите около протестите, както и това, което ги провокира. Съдена е за клевета.

Михаил Михайлов – известен като Шамара. Съдружник на осъдения за трафик на хора Иван Главчев – Ванко 1. Бивш член на ГЕРБ, понастоящем един от водачите на т.нар. контрапротест, организиран от БСП и финансиран от олигархията.

Николай Бареков - телевизионен водещ, известен с непрофесионалното и неетичното си поведение, най-често в полза на управляващи и сенчести бизнесмени. Кумец на Бойко Борисов, близък до Делян Пеевски и Цветан Василев, от лятото насам Бареков подготвя влизането си в политиката с антиевропейска платформа, подкрепяна от ВМРО и други ксенофобски организации. В момента организира скъпо струващо турне с неясно финансиране, както и фалшификат на “Града на истината”, станал известен като “Град на лъжата”.

Николай Михайлов - психиатър, който не успява да намери своето място в ДСБ. Поради тази причина активно участва в разрушаването на десницата. Представя се за политически анализатор.

Николай Николаев – представя се за студент, всъщност е общински съветник от БСП в Перник. Организатор на контрапротеста срещу преподавателите и студентите на Деня на Будителите.

Нина Гергова - гражданката Гергова е също един от най-активните участници във февруарските протести. Впоследствие се оказа приближена до БСП и правителството, един от най-активните противници на блокадите в София и участник в опита за погром над Софийския университет. Допускана е в качеството ѝ на “гражданин” до премиера Орешарски.

Нора Стоичкова - представящата се за журналистка Стоичкова е активен про-правителствен пропагандатор, с доходи с нясен източник.

Петър Волгин - представя се за ляв журналист, ръководи изключително манипулативно предаване в разрез със Закона за защита от дискриминация и всякакъв професионализъм и морал, проводник на чужди интереси, включително на Владимир Путин, и всичко това в ефира на обществена медия, финансирана от бюджета (БНР – бел.NO).

Петър Кичашки - приближен до Борислав Цветков, създаде и поддържа с неясно финансиране проправителствения сайт hashtag-bg.com, чрез който се разпространява невярна и манипулативна информация.

Петьо Блъсков - заедно с агент Бор баща на профанизацията на медиите в България. Участва активно в политическата и обществената подмяна, включително на протестите.

Радослав Каратанчев - работи в Агенцията за чуждестранна помощ. Приближен на Жорж Ганчев, като такъв е заместник-председател на Български Бизнес Блок и съветник в Народното събрание. Впоследствие приближен до Бойко Борисов и като такъв е в борда на директорите на дружеството с държавно участие “Академика 2000″. След като Борисов не го назначава за директор на Български спортен тотализатор, Каратанчев организира кампания срещу него. Понастоящем един от водачите на т.нар. контрапротест, организиран от БСП и финансиран от олигархията.

Радослав Петров - бивш кандидат за кмет на Батановци от БСП, понастоящем работи в Двореца на културата в Перник. Организатор на контрапротеста срещу преподавателите и студентите на Деня на Будителите.

Румен Петков - бивш министър на вътрешните работи, дългогодишен депутат от БСП, приближен до Андрей Луканов и Богдан Николов, както и до много фигури от криминалния контингент като братя Галеви.

Станислав Недков – Стъки - MMA боец, съпруг на Юлиана Дончева, приближен до фигури от криминалния контингент, лидер на ГОРД на Слави Бинев за Велико Търново, организатор на силовите акции и бригади на Николай Бареков. Осъждан за рекет.

Тошо Тошев - счита


аз | 04/11/13 20:55:46


Ееее, най-сетне едно сериозно изказване, бях се отчаял!!!!!!!


бареков цацаров пеевски - т | 04/11/13 17:02:45


От самото начало на протестите, които изригнаха с назначението на Делян Пеевски на 14.06.2013г., беше пусната в ход координирана кампания за подмяна и делегитимация. Заданието е да бъдат подменени, изкривени, смазани, съсипани и отстранени не само протестиращите, но и тяхните искания и цели, които биха прекъснали току-що започналото окончателно завземане на държавата от така нареченото задкулисие. Същото задкулисие, което има марионетно правителство, марионетни партии, марионетен парламент, марионетен главен прокурор, марионетни медии и марионетни будни граждани, които да поведат активното мероприятие. Тъй като тяхната роля за ситуацията в България и задълбочаващата се диктатура е изключително сериозна и вредна, ще изредим основните гаулайтери-комисари (поради национал-социалистическия характер на управлението). В този списък пропускаме за момента депутатите и министрите с изключение на един, университетски преподаватели и други, като вероятно те ще са обект на следващи публикации. По азбучен ред: Александър Симов - представя се за ляв журналист (редактор в официоза на БСП – Дума – бел.NO), автор на голям брой текстове с невярно и манипулативно съдържание. Ангел Джамбазки - заместник председател на ВМРО, член на СОС от листите на ГЕРБ и ВМРО, участник в ксенофобски акции, както и в опити за нарушаване на гражданския мир, приближен до нацистки групировки. От 14-ти юни насам е активен участник в акциите на Николай Бареков. Ангел Зафиров - зет на Андрей Райчев. Освен bgtatko, Зафиров е и движещата сила зад сайта foo.bg, създаден с единствената цел да разпространява невярна и манипулативна информация за участниците в юнските протести. Ангел Славчев - кандидат за депутат от „Българска лява коалиция“ в 2009 г. и на местните избори в 2011 г. и член до 2012г., национален координатор на младежкия клуб на движение “Русофили”, участва във фондация „Бузлуджа“, организатор на контрамитинги срещу демонтирането на ПСА в София. Известен и като “Че”, Славчев беше едно от лицата на т.нар. февруарски протести, а впоследствие официализира заплащането си, като стана водещ на предаване по ТВ7. Андрей Вълчев - приближен до Сергей Станишев активист на БСП и участник в опита за погром над Софийския Университет. Андрей Райчев - тъст на Ангел Зафиров, освен това милионер и социолог, активно работещ за запазване на властта в ръцете на бившата Държавна сигурност и избуялата от нея олигархия, от която е част и той самият. Собственик на огромни голф игрища. Ани Алашка - ПР на БСК и Божидар Данев. Участва в групата “София без блокади”, инициирана от БСП. Бел. Набива се на очи, че едни и същи хора са станали уж случайно “лица” на февруарските протести, а впоследствие се афишират като случайни граждани в защита на правителството на Орешарски, като се оказаха и приближени или членове на БСП. Съучастието им в нападението над СУ на 27.10.2013г. също е сигнал, че всяко едно от действията е част от по-широк план, организиран от едно и също място. Бисер Миланов - известен като Петното, осъждан за тежки криминални престъпления, приближен до Антон Милтенов-Клюна, бивш шеф на наркоразпространението в русенския регион, лидер на гражданско сдружение “Свобода”, организира погроми и провокациите в протестите и един е от гражданите, допускани до министър председателя Орешарски и до вътрешния министър Йовчев. Богомил Бонев - бивш министър на вътрешните работи, впоследствие активен участник в роенето на СДС и десницата. Участва в групата “София без блокади”, инициирана от БСП. Борис Цветков - депутат от БСП, професионален активист на партията и водач на опита за погром над Софийския Университет в съучастие с представители на нацистки организации, футболни агитки и осъждани за тежки криминални деяния. (Още за участието на Борис Цветков – тук) Борислав Цеков - миналият през НДСВ и Новото време Цеков е известен единствено със законовата поправка, която криминализира притежанието на еднократната доза наркотик за лична употреба. Членува в управителните органи на различни неправителствени организации, като в последно време финансирането им води към “Позитано” 20 и БСП. Велислава Дърева - дългогодишен журналист с леви убеждения, който подходи изключително непрофесионално и си позволи да напише манипулатвини и неверни статии в полза на запазване на установилото се престъпно статукво. Весислава Танчева - приближена до Алексей Петров. Собственик и автор в сайта afera.bg, чрез който разпространява изключително невярна и клеветническа информация. Владимир Танев - агент “Спасов” от 6-ти отдел на ДС е бивш журналист и бивш съдружник на Васил Божков – Черепа във фирмата “МНД”. Участва в групата “София без блокади”, инициирана от БСП. Елена Кодинова - бивш колумнист и журналист, който понастоящем обслужва интересите на статуквото чрез Тошо Тошев. Елена Маразова - дъщеря на кандидата на БСП за президент Иван Маразов. Участва в групата “София без блокади”, инициирана от БСП. Емил Кошлуков - бивш политик, служител на ТВ7, КТБ, Николай Бареков и Цветан Василев. Журналистиката, която прави е непрофесионална, но пък в полза на работодателите му. Иван Бакалов - журналист, собственик на e-vestnik, който изненадващо за мнозина стана един от органите на про-правителствената пропаганда. Калина Андролова - бивш колумнист и журналист, приближена до Любен Дилов, известна най-вече с расистката си статия-манифест “За циганите и д-р Менгеле”. Наци


fakt | 04/11/13 11:48:11


БЕШЕ ИЗВЪРШЕН ДЪРЖАВЕН ПРЕВРАТ

ЧРЕЗ МАНИПУЛИРАНИ ИЗБОРИ

ЧРЕЗ ДОЛНОПРОБЕН
ЖУРНАЛИСТИЧЕСКИ ДЖИХАД СРЕЩУ >
=> КАБИНЕТА БОРИСОВ

ЧРЕЗ
ЦАЦАРСКА ДОЛНОПРОБНА ПРОКУРОРЩИНА

ЧРЕЗ ОВЛАДЯВАНЕТО НА ДЪРЖАВАТА ОТ МУТРИТЕ НА ДС - БСП - ДПС - АТАКА.бат миро | 03/11/13 08:43:15


е хубу де, ама пак да попитам - протестиращи имаше ли, нямаше ли. Той че се скриот студентите , е ясно -Ямбол е комунистически твърдоглав по принцип. всъщност града си е направо прост.


някой | 02/11/13 11:13:29


от толкова охрана и министерски коли нямаше място за протестиращи! станах свидетел на цирк,който никога не бях гледал! дори не си платиха 1лев за синя зона,най-нагло наредиха на всички,които си бяха платили по левче за синята зона да си махнат колите ,защото еди кой си щял да идва!! Орешарски дойде да се скрие в Ямбол в дена на народните будители,защото го е страх да се покаже в София да не го пребият някъде по улиците


fakt | 02/11/13 10:19:09


БЕШЕ ИЗВЪРШЕН ДЪРЖАВЕН ПРЕВРАТ

ЧРЕЗ МАНИПУЛИРАНИ ИЗБОРИ

ЧРЕЗ ДОЛНОПРОБЕН
ЖУРНАЛИСТИЧЕСКИ ДЖИХАД СРЕЩУ >
=> КАБИНЕТА БОРИСОВ

ЧРЕЗ
ЦАЦАРСКА ДОЛНОПРОБНА ПРОКУРОРЩИНА

ЧРЕЗ ОВЛАДЯВАНЕТО НА ДЪРЖАВАТА ОТ МУТРИТЕ НА ДС - БСП - ДПС - АТАКА.


бат миро | 01/11/13 23:14:29


Какъв е тоя десант на министрите в Ямбол? Стягат редиците и задават директиви преди предстоящата оставка.А местните протестиращи там ли бяха?Следвайте ни във Фейсбук

Търси

Най-четени новини днес


СЪДЪТ ОТМЕНИ ГЛОБА НА ФЕРМЕРИТЕ В БОЛЯРОВО

ИЗДИРВАТ 15-ГОДИШНО МОМИЧЕ ОТ СЛИВЕН

Тайсъна със злато за България от Европейското

Разследват 30-годишен иманяр от село Раздел


Най-коментирани новини

СЪДЪТ ОТМЕНИ ГЛОБА НА ФЕРМЕРИТЕ В БОЛЯРОВО

Зам.-кметът на Хасково живее в общинско жилище за социално слаби

Тайсъна със злато за България от Европейското

Магистрала "Тракия" става интелигентна срещу 7.2 млн. лв.


Реклама

Следвай ни в Twitter


Follow radio999bg on Twitter

Преводач

ОЩЕ НОВИНИ