Обратно към категорията

СЪБАРЯНЕТО НА РОМСКИТЕ ПОСТРОЙКИ В СТ. ЗАГОРА ЗАПОЧНА С БАРИКАДИ, ЛЮТИВ ГАЗ И АРЕСТИ

   

СЪБАРЯНЕТО НА РОМСКИТЕ ПОСТРОЙКИ В СТ. ЗАГОРА ЗАПОЧНА С БАРИКАДИ, ЛЮТИВ ГАЗ И АРЕСТИНапрежението в старозагорския квартал „Лозенец” ескалира, след като общината спази обещанието си и рано тази сутрин започна да разрушава незаконните постройки в парк „Аязмото”, btvnews.bg.
При опита на жандармеристите да влязат в барикадирания квартал, ромите ги засипаха с камъни, а в отговор беше пуснат лютив газ.
След 7:30 ч. положението за малко се успокои. Униформените започнаха извеждането на семейства от къщите, докато тежката техника започна да събаря първо постройки, в които не живеят хора. Около 8:00 часа паднаха първите масивни сгради.
Обитателите на част от другите се качиха демонстративно върху покривите им. Напрежението ескалира, имаше и арест.
Разгневените роми опитаха да се саморазправят с екип на bTV, керемида полетя по камера на телевизията.
Местните недоволстват, че даже не им е дадена възможност сами да разрушат къщите си. Според тях местни богаташи са си купили земята и искат да строят на нея.
Незаконните постройки в квартала са над 300, за 50 вече има заповеди за събаряне. Жители на Стара Загора коментираха, че около къщите има и незаконна сеч.
Кметът на Стара Загора Живко Тодоров подчерта, че целта на акцията е да се подчертае, че законът важи за всички, без значение на етноса и добави, че общината ще помогне на всички, които се регистрират.
Днешните събития всъщност трябваше да се случат още преди евроизборите, но акцията пропадна, след като МВР отказа да осигури охрана.

Източник: http://btvnews.bg/article/bulgaria/regionalni-novini/zhandarmeriya-kamani-i-bageri-v-romskata-mahala-na-stara-zagora.html











Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

#2 образ безподобен 22.07.2014 13:09

Целта тук не е да се спази зъконът, а да се направи ПР акция в полза на ГЕРБ преди изборите. Така, както нашият кмет я направи. Този челен пример ще се следва организирано. Браво на нашичкият. От него ще се учат другите. Не можа да изнесе лекция на прокурорите по ЗОП, но проправя пътя на новаторските похвати за събиране на политически дивиденти. Сигурен съм, че и акцията на старозагорецът е съгласувана лично с батя ти Бойко и неговите ПР-и.

 

 

#1 Юли 21.07.2014 12:22

Да, законът трябва да важи за всички и на циганите трябва да им се покаже как става това!


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

60 години любов, разбирателство и подкрепа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!