Обратно към категорията

РОМИ БЛОКИРАТ Ж.П. ЛИНИИ заради събарянето на незаконни постройки

   

Три влака спряха движение заради протест на роми Три влака спряха движение заради гражданско неподчинение в подкрепа на ромите от Стара Загора, на които бяха съборени незаконни постройки, съобщиха от пресцентъра на БДЖ.

Протестиращи роми са застанали на линията Захарна фабрика-Горна Баня на прелеза до кв. "Факултета", има множество деца и каруци върху железопътната линия. Те  се обявиха и за узаконяване на техните домове, които също не са построени по правилата. Ромите показаха множество документи и писма, нотариални актове и разрешителни от общината, за да покажат, че домовете им не са незаконни.

Влакът София-Перник е спрял движение в близост до прелеза при Факултета, друг влак Перник-София е спрял в Горна Баня, а влакът Кюстендил-София е на Перник-Разпределителна.

От БДЖ обясниха, че такъв тип протест може да се случва едва след предварително уведомление, каквото не е получено.










Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

#2 аз 29.07.2014 09:58

Съгласен!

 

 

#1 ферко 29.07.2014 08:43

Ромите като български граждани най-сетне трябва да разберат че законите важат за всички включително и за тях. По принцип хората без образование пасат патките или копаят на село! Работа за хора без кволификация има колкото искате и ромите трябва да работят и учат.


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Зевзеци в Новозагорско село: Ако Байдън дойде и хоро ще му изиграем
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!