Обратно към категорията

Две оставки в ДКЕВР

   

Две оставки в ДКЕВРПредседателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Боян Боев и неговият заместник Лилия Младенова подават оставки, съобщиха от Министерството на икономиката и енергетиката.

Решението им идва след разговор с министъра на икономиката и енергетиката Васил Щонов, съобщиха от ресорното министерство.

По-рано днес от ДКЕВР заявиха в официално съобщение, че не са налице обстоятелства, които да налагат каквато и да е промяна в състава на Комисията, преди да бъде оценен реалният положителен ефект от предприетите от ДКЕВР в сегашния й състав действия.

Другият зам.-председател на ДКЕВР, който също бе поканен от служебния кабинет да се оттегли от комисията, все още не е оповестил своето решение.

Правителството настоява Еленко Божков да бъде отстранен като член на ДКЕВР поради съмнения за конфликт на интереси.

От икономическото министерство няпомнят, че още през май 2013 г. една от препоръките на Европейската комисия и Световната банка в техните доклади за състоянието на енергийния сектор бе именно укрепване капацитета на ДКЕВР.

"Нещо повече - в свое писмо до българското правителство от 4 април 2013 г. европейският комисар по енергетиката Гюнтер Йотингер посочва състава на ДКЕВР като пример за назначения, "които не допринасят за изграждането на доверие в независимостта и безпристрастността на регулатора". Служебното правителство е убедено, че екипът на ДКЕВР трябва да работи безпристрастно, ефективно, икономически обосновано и в полза на българските граждани", допълват от министерството.

 










Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Овладяха пожара над Котел с участие и на хеликоптер
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!