Обратно към категорията

Задържаха хероин за над 5,7 млн. лева

   

Задържаха хероин за над 5,7 млн. лева

Международен канал за трафик на наркотици e пресечен при спецоперация, съобщават от Агенция „Митници". Задържани са 46 кг хероин на стойност 5,7 млн. лева. На 24 август на ГКПП „Капитан Андреево" лек автомобил „Мерцедес" с белгийски регистрационен номер и водач турски гражданин, живущ в Белгия, е селектиран за проверка за акцизни стоки от служители на Регионална дирекция „Гранична полиция"-Елхово.

При проверка на митничарите от Свиленград на задната седалка на колата в специално пригоден тайник под пода на автомобила са открити 65 пакета с форма на правоъгълен паралелепипед, увити в кафяво тиксо. Пакетите съдържали бежово прахообразно вещество с бруто тегло 33,501 кг, което при извършения полеви наркотест реагирало положително на хероин.

Случаят е поет от служители на ДАНС. Образувано е досъдебно производство за разкриване и неутрализиране на транснационален канал за трафик на хероин. При последвалите действия е установено, че задържаният хероин е трябвало да бъде транспортиран до Холандия.

Установен е организаторът на канала - турски гражданин, постоянно пребиваващ в Белгия. Той е задържан на 28 август на територията на Хасково. При допълнително извършените действия по разследването са открити още 12,860 кг бруто тегло хероин.

На двамата задържани са повдигнати обвинения.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Да сбъднеш мечта!
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!