Обратно към категорията

До края на месеца става ясен минималният праг за таксиметровите услуги

   

До края на месеца става ясен минималният праг за таксиметровите услугиДо края на месеца ще стане ясен новият праг на тарифите на таксиметровите услуги в различните райони страната. Изискването е заложено в Закона за автомобилните превози. В няколко големи града вече има споразумение от каква цена започва тарифите. Бургас е един от първите, които ще въведе единен праг, предава Нова телевизия.

В морския град се предвижда услугите да бъдат съответно 75 стотинки за дневна и 85 стотинки за нощна тарифа.Това на практика означава, че цените покрай морето може да поевтинеят, тъй като в момента жълтите коли возят съответно на 79 и 89 стотинки.

Част от малките таксиметрови компании са притеснени, тъй като за тях означава поскъпване и то драстично. Те в момента возят на 59 стотинки дневна и 69 - нощна тарифа. За тях означава скок в цената със 16 стотинки на километър.

Минималният праг на таксиметровите услуги предварително е обсъждан със браншовите структури на таксиметровите превозвачи, така че не се очаква масово недоволство. Дали обаче това ще се случи предстои да видим.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Как се правят стрели за огъня на Сирни заговезни?
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!