Обратно към категорията

Минималната заплата продължава да расте

   

Минималната заплата продължава да растеВ началото на следващата година минималната работна заплата да стане 420 лева, предлагат от Министерството на финансите.
Предложението включва и още едно вдигане на минималната заплащане – в началото на 2017 година на 460 лева. Министерството на финансите смята, че в следващите три години трябва да се запазят ниските ставки за корпоративни данъци и за налозите върху доходите на физическите лица. Акцизите обаче ще се вдигат, за да достигнат минималните нива на акцизните ставки в ЕС.
До 2018 година няма да има промяна на здравните и социалните вноски. Ще се запази и максималният осигурителен доход за всички осигурени лица в размер на 2 600 лева. Пенсиите ще се вдигат минимално всяка година. През лятото на 2016 година те ще се увеличат с 2%, през лятото на 2017 година – с 2,8%, а през 2018 година – с 3%. Максималната пенсия обаче ще остане без промяна - 910 лева.

NovaNews









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

 

#1 икономист 16.04.2015 10:52

При тези ниски данъци всяка година трябва да расте минималманата заплата и минималния осигурителен доход с 10% на година докато стигне нивото на българската производителност на труда т.е.40% от средните европейски доходи. Така и повече умни българи ще остават в родината си, ако искаме де.Само така ще се посъберат пари в социалните фондове.


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Как се правят стрели за огъня на Сирни заговезни?
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!