Обратно към категорията

II кръг от Националния шампионат по драг-рейсинг - писта „Бършен“, на 13 и 14 юни

   

II кръг от Националния шампионат по драг-рейсинг -  писта „Бършен“, на 13 и 14 юниВтори кръг от Националния шампионат по драг-рейсинг ще се проведе на писта „Бършен“ на 13 и 14 юни. Очаква се  в надпреварата да участват близо 100 състезатели от страната,  като крайният срок за записване и заплащане на таксите за участие, е до началото на състезанието. Тази година трасето на „Бършен“ е разширено и публиката ще е разположена в тревните площи. 
Първият ден от състезанието ще започне със свободни стартове от 9.30 ч. и те ще се редуват с тренировките на участниците.

Съботният следобед ще бъде за драг-надпреварата при мотоциклетите.
Началото е изместено с час по-късно и стартът ще е от 15.00 часа.
Класовете за мотори са 3 серийни: до 650 сс, над 650 сс и отворен клас без ограничения.

Началото на надпреварата за автомобилите ще бъде даден на 14 юни, неделя, от 10.30 часа. Участниците ще се състезават в пет аматьорски и три професионални класа. Аматьорските са за автомобили с  предно предаване, със задно задвижване, 4х4 –автомобили, стрийт-дизел и клас „500+“, а професионалните са познатите A, В, С,.

Награждаването ще бъде около 15.30 часа.

В този втори кръг от Националния шампионат се очаква да бъде подобрен националният рекорд. На пистата ще излезе и сливенският състезател Николай Колев, за да защити извоюваната миналата година титла шампион на България в клас „Стрийт свободен“.

Драг рейсингът е на изключителон високо ниво, защото има поставени световни рекорди от български състезатели в някои от дисциплините“, припомнят от организаторите.

Следващият кръг от шампионата ще се проведе на писта Кондофрей през септември, а последният, четвърти, отново ще бъде в Сливен през месец октомври.












Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

60 години любов, разбирателство и подкрепа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!