Обратно към категорията

Цената на тока няма да се повишава до края на годината

   

Цената на тока няма да се повишава до края на годинатаДържава, работодатели и синдикати заявиха, че са категорични и са намерени резерви в енергетиката, така че токът да не поскъпне нито за бита, нито за индустрията. Топката отново се връща в полето на КЕВР за окончателно решение.
Според държавата обаче има база регулаторът да направи нови разчети, така че цената да остане без промяна до следващата година, когато пазарът на електроенергия ще е свободен и цената би трябвало да се определя спрямо търсенето и предлагането.
В спешен порядък правителството предприе мерки за стабилизиране на енергийната система. Целта е да се редуцира текущият дефицит в Националната електрическа компания и да се създадат условия за либерализация на българския електроенергиен пазар.
След срещата при премиера Бойко Борисов пакетът от мерки бе одобрен от синдикалните и работодателските организации. Реформата на енергийната система почива на принципа на справедливостта и цели да ограничи свърхподпомагнето, а системата да е балансирана и стабилна, съобщиха от правителствената пресслужба.












Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

МЛАДИ МЪЖЕ СПАСИХА КУЧЕ ОТ УДАВЯНЕ И ОТКРИХА СТОПАНИТЕ МУ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!