Обратно към категорията

МВнР: Пълни резервоари, пари в брой и лекарства, ако ходите в Гърция

   

МВнР: Пълни резервоари, пари в брой и лекарства, ако ходите в ГърцияОт Министерството на външните работи дадоха някои съвета на пътуващите за Гърция.

Да напълним резервоарите още в България, за да не търсим гориво по бензиностанциите в Северна Гърция, чакайки на дълги опашки. И не забравяйте плащането в повечето случаи става в брой, съобщава Нова телевизия.

Не се препоръчва да носим туби с гориво. Това е незаконно в Гърция. Има и солени глоби.

Нужно е да си осигурим достатъчно пари в брой, но и да бъдем внимателни. Броят на кражбите по гръцките курорти расте. За препоръчване е използването на сейфовете, които се предлагат в повечето хотели.

И още един важен съвет от външното министерство - да не разчитаме, че ще можем да намерим всички нужни лекарства в аптеките в Северна Гърция и особено в малките населени места. В тази връзка се препоръчва гражданите да се снабдят с медикаментите, които приемат често, от нашата страна, преди влизане в Гърция.

За всяка информация можете да намерите телефоните на посолството ни в Атина или на консулството ни в Солун на сайта на Министерството на външните работи.










Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ден на отворените врати в ОДМВР – Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!