Обратно към категорията

Хиляди на протест днес срещу новите цени на тока за индустрията

   

Хиляди на протест днес срещу новите цени на тока за индустриятаХиляди ще протестират под прозорците на Министерски съвет срещу увеличението цените на ел. енергията от 1 август. Четирите национално представителни организации на работодателите в разпространена протестна декларация подчертават, че проявите днес имат за цел да изразят тяхното категорично недоволство от „узаконения грабеж, кражбите и безхаберието в енергетиката и в подкрепа на дълбока реформа в сектора от страна на правителството.“

В писмото се подчертава, че „Българският бизнес не може и не иска да поеме високия разход в цената на електроенергията, като резултат от решението на КЕВР за увеличаване на добавките „Задължения към обществото. Не искаме да спираме производства, да губим своята конкурентоспособност, която сме постигнали в резултат на огромни инвестиции и тежък труд. Затова сме готови на протести и защита на нашите интереси. Това са интересите на българската индустрия, на цялата икономика на България без оглед на размера на предприятията. Не приемаме предложените нови цени за „задължения към обществото”, защото те ще доведат до загуби за българското общество!”, пише още в протестната декларация.
Припомняме, че работодателските организации в Ямбол също ще се включат в протеста днес. От 11.00 часа ще бъде дадена пресконференция от техни представители, след което ще се проведе Кръгла маса. В останалите 27 градове, в които работодателите са обявили, че ще протестират, ще има демонстрации и шествия на недоволството, които ще започнат също в 11.00 часа.

Няма как новите цени на тока да бъдат отново отсрочени, както иска бизнесът. Това заяви председателят на енергийния регулатор Иван Иванов. По думите му няма законово основание да бъде изпълнено искането на четирите национално представени работодателски организации. Протестите на работодателите и синдикатите срещу предстоящото решение на КЕВР Иванов коментира с думите: „В България съгласно Конституцията всеки има право да протестира, така че няма какво да коментирам, това е конституционно право".

Новите цени на тока окончателно ще станат ясни на 31 юли.












Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Продължава облагородяването на Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!