Обратно към категорията

Национален протест срещу скъпите горива се организира на 1 септември

   

Национален протест срещу скъпите горива се организира на 1 септемвриНационален протест срещу високите цени на горивата се организира за 1 септември от граждани в социалните мрежи. Инициативата идва на фона на обвиненията на управляващите срещу търговците на гориво, че поддържат изкуствено високи цени, крият данъци и влагат вредни за двигателите примеси.
Акцията включва блокиране на движението в много градове:
Стара Загора, Сливен, Елин Пелин, Сандански, Велико Търново, Банско/Разлог, София, Благоевград, Повдив, Бургас, Айтос, Варна, Видин, Лом, Пазарджик, Панагюрище. В други градове няма излъчени организатори, но се очакват протести в още над 40 населени места в страната.
"Българи, дойде време отново да сме задружни. В цяла Европа горивата са по-евтини, отколкото в България. В цяла Европа доходите им са в пъти по-големи, отколкото в България. Всички заедно можем да променим това. Виновните са в Парламента и е време да им потърсим сметка", пишат организаторите на събитието.

Те посочват, че са недоволни от цената и качеството на горивата, както и от борбата с монополите. Организаторите на протеста припомнят, че високата цена на горивата влияе на цената на всички продукти от първа необходимост и това срива икономиката.

За момента са ясни плановете за протести в София, Бургас и Варна. В столицата недоволните граждани ще се съберат пред парламента, ще оставят колите си и ще тръгнат към централата на „Лукойл”. В Бургас сборният пункт е детелината при Българово, а във Варна – магистралата при летището.

Като "домакин" на събитието във Facebook е посочена популярната страница „Национален протест срещу безобразията в България”, а логото и публикуван към описанието видеоклип препращат към аналогичните протести от 2011 г.











Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Социални работници разнасят храна и лекарства на възрастните по домовете им
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!