Обратно към категорията

Евг. Веснаков: "Недоволството ни е и срещу отношението към нас, като към сбирщина от търпеливи глупаци, с които може да бъде правено всичко!"

   

Протестиращи ямболци срещу поскъпващите винетки ще се включат в автошествието в Сливен

Протестиращи ямболци срещу поскъпващите винетки ще се включат в автошествието в СливенНационален протест срещу рязкото повишаване цените на винетните стикери ще се проведе днес във всички големи градове на страната. По покана на организаторите на протестното автошествие в Сливен протестиращи от Ямбол ще се включат в израза на недоволство в съседния град. Ямболии ще се съберат на паркинга на ОМВ в 16.00 ч., за да потеглят заедно към Сливен. Припомняме, че сред градовете, в които се организират протестни шествия е и градът под Сините камъни. Сборният пункт там е на паркинга на "Билла" в 17.00 ч.. Час по-късно, от 18.00 ч. ще започне протестното автошествие
Колоната от автомобили ще премине по предварително разрешен от община Сливен и ОДМВР Сливен маршрут - по булевардите „Хаджи Димитър", „Илинденско въстание", „Бургаско шосе", „Георги Данчев", „Ст. Стамболов" и „Панайот Хитов" и ще завърши на площад "Хаджи Димитър".
„Абсурдно е винетките да поскъпват, а пътищата да стават по-зле. С европейски пари се правят магистралите, а останалите артерии в Републиканската пътна мрежа са в плачевно състояние. Къде са парите, събирани досега в държавната хазна от пътния данък, от винетките?! Недоволството ни е, не толкова срещу поскъпването на цените на винетките, а срещу това какво прави държавата след това.", коментира за 999 един от организаторите на протеста Евгени Веснаков. Той подчерта категорично, че недоволството на българите няма никакви политически подбуди, а ще бъде изразено, за да се покаже и това, че сред този народ има и граждани, с гражданско самосъзнание и с категорично подчертано гражданско недоволство срещу отношението към него като към сбирщина от търпеливи глупаци, с които може да бъде правено всичко! На когото му пука, да идва.“

В над 20 града в страната се организират протестни автошествия срещу „необоснованото повишаване на цената на винетния стикер с почти 50 процента, при това състояние на пътищата в България". За 2016 година родните шофьори ще заплатят вече по 97 лева за винетка, вместо досегашните 67 лева.

















Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

 

#1 ⭐Токът ще поскъпва, автомо? 27.11.2015 21:05

Малкия Китай това ще стане тук!


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Историята на мъж, поддържащ паметника на загиналите руски воини в Освободителната война
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!