Обратно към категорията

Среднощна блокада на българи в Гърция

   

Среднощна блокада на българи в ГърцияБлизо 200 български коли са попаднали в среднощна блокада в Гърция. Десетки наши сънародници са се озовали в капан в гръцкото погранично село Промахон заради стачката на гръцките фермери, съобщава Нова телевизия.

Потърпевши разказват, че гръцките коли били пускани към Серес, докато българските коли не били пускани изобщо. Освен гръцките коли, с предимство да преминават били и автобусите, превозващи клиенти от и за местното казино.

След няколкочасов престой колите все пак преминали.

Междувременно гръцките фермери прекратиха блокадата в центъра на Атина. Протестът им обаче ще продължи. Под каква форма - ще бъде решено в понеделник.

В момента граничният пункт "Кулата" е отворен за всички видове превозни средства. По график блокадата за камиони трябва да бъде възстановена в 15 или 16 часа.

По информация на гръцката полиция до 15 часа и от 17 до 22 часа пътят към граничен пункт „Илинден-Ексохи” ще бъде затворен за всички превозни средства. През останалото време ще се пропускат леки коли и автобуси. Блокадата за камиони там ще падне за час в 22 ч. в неделя.

В нормален режим работят пунктовете „Маказа”, „Капитан Петко Войвода” и „Златоград”.



Източник: news.bg









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Мигранти, един от които нелегален, надападнаха с нож мъж пред детето и жена му
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!