Обратно към категорията

Nova: "Двама българи са задържани за жестокото убийство на ямболлията Иван Георгиев в Атина"

   

mediapool: актуализирана

Иван Георгиев от Ямбол, чийто труп беше намерен в Атина е бил убит и нарязан от приятел. Това е признала партньорката, с която е живял 41-годишния Иван.

"Изхвърлихме мебелите, почистихме всичко, боядисахме стените, изхвърлихме вещите му и се уговорихме какво ще кажем на полицията при положение, че започнат да го търсят", са думите на партьорката на Иван, който беше намерен разфасован и убит в Атина.

П. от Горна Митрополия е описала пред полицаите, че приятел на Иван го е ударил по главата в дома им в квартал "Неа Халкидона", след което двамата заедно са прехвърлили трупа в банята, разчленили го и сложили в чували.

"В един момент ги чух да се карат в хола. Отидох да видя какво става и разбрах, че се карат за пари. И двамата работеха като преводачи в един адвокатски офис. Сборичкаха се и приятеля му взе едно дърво и започна маниачески да го уднря по главата. Когато падна в безсъзнание го преместихме във ваната. Трябваше да го изхвърлим. След като го изхвърлихме се върнахме в къщи и почистихме всичко", свидетелства 43-годишната жена.

Гръцката полиция е арестувала партньорката на убития, както и 45-годишния Д.К. от Габрово, посочен от нея като извършител, съобщава TO VIMA.

Полицията издирва и сина на жената, който е заминал за България. Според близки на Д.К. същия категорично отрича да има някаква връзка с убийството и е натопен.

Д.К. е семеен с две деца като семейството му живее в Атина. Той бил преводач към адвокатски офис. За приятелката на Иван сред българите в Атина се говори, че е от джебчийките и често са опирали до адвокатски услуги.

Д.К. е задържан в момент, когато е придружавал сестрата на убития до полицията.
Българите са в шок не само от новината за жестокото убийство, но и заради ареста на Д.К., който е един от основателите на първото българско училище в Атина, където инвестира собствени средства.

В момента се очакват анализите от медицинската експертиза от частите от трупа на Иван, който ще бъде погребан в Атина, където вече се намира и майка му.

Служители по сигурност са шокирани от хладнокръвието, с което партьорката на Иван е описала убийството, както и от плана им с неговия приятел какво да кажат на близките му, ако започнат да го търсят.
Плетеницата започва да се разплита, след като сестрата на убития го разпознава по снимката обявена в медиите и се свързва с полицията. Първоначалните показания на партьорката му били, че Иван е заминал да живее в България, но след дълги часове на разпит е признала за извършеното престъпление.
Трупът на Иван от Ямбол беше намерен на 10 февруари в атинския квартал Аспропирго. Тялото, от което липсват ръцете и тялото, бе открито при сортирането на отпадъците в завод за рециклиране.
Жертвата е разпозната  от гражданин по снимка, разпространена по нареждане на прокурор.
Кофата за смет, в която са били чувалите с тялото на Иван, е преместена от центъра на Атина за рециклиране, но е невъзможно да се установи от кой район конкретно е въпросната кофа.

Както Нова телевизия съобщи, Иван е живял заедно с българка от ромски произход и сина й от предишен брак. Двамата са разпитани вече. В Атина живее и сестрата на жертвата, която е омъжена за гръцки полицай.
Майката на Иван живее в Ямбол.

Източник: NovaNews
http://novanews.novatv.bg/news/view/2016/03/04/141142/%D1%83%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%B8-%D0%BD%D0%B0%D1%80%D1%8F%D0%B7%D0%B0%D0%BD-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%BD-%D0%B2-%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B0--%D0%B6%D0%B5%D1%80%D1%82%D0%B2%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%BE-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%81%D1%82%D1%8A%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5-/















Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

 

#1 елена 22.05.2016 15:14

много жалкощ........жако


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Котел се възстановява след наводнението
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!