Обратно към категорията

Истинско лято ще настъпи от понеделник. Сняг и ураганен вятър в прогнозата за днес

   

Истинско лято ще настъпи от понеделник. Сняг и ураганен вятър в прогнозата за днесИстинско лято ще настъпи от понеделник, обещават синоптиците. Валежи от сняг и гръмотевици има обаче в днешната им прогноза.
Отново ще духа силен вятър, като в 17 области в Западна и Северна България е обявен жълт код. Поривите на вятъра ще бъдат между 70 и 90 километра в час. Заради хладния вятър, температурите ще се понижат и максималните ще са до 22 градуса, но усещането ще е за по-хладно време.
На места, най-вече в планините вятърът и дъждът ще бъдат придружени от гръмотевици. Над 2000 м дъждът ще преминава в сняг. Там температурата ще е едва от 1 до 4 градуса, затова не се препоръчва туризъм по високите части на планините.

Периодът до понеделник ще е с повтарящи се едни и същи метеорологични ситуации. Почти всеки ден от седмицата ще започва със слънце, а следобед ще се развива купеста облачност и ще превалява. Студеният фронт, връхлетял вчера страната, донесе ураганни ветрове и градушки.

След краткото застудяване днес обаче температурите от утре постепенно ще се покачват. В петък се очакват силни гръмотевични бури в Добруджа, възможни са и градушки.
 
В събота и неделя ще се затопли. Чувствително затопляне се очаква от понеделник. Метеорологичното лято ще изпревари с около 15тина дни астрономическото, което, припомняме, започва на 21 юни.

Чувствително затопляне се очаква от понеделник. Максималните стойности ще са между 27 и 33 градуса. Метеорологичното лято ще изпревари астрономическото, което започва на 21 юни, с около 15 дни, обясни още Петър Янков.

В Деня на детето ще е топло, превалявания се очакват само в източните райони на страната. Първият валежен период за следващия месец ще е между 3-и и 6-и. Тогава температурите ще се понижат с 4-7 градуса. От 7 до 10 юни обаче ще е сухо и над страната ще се пренася топъл въздух от юг. Жегата ще стигне 30-35°. Топло ще е и по планините, по най-високите части (над 2500 м) се очакват 5-8 градуса.

Температурата на морската вода в момента е 17-18 градуса, но при затоплянето ще се повиши до 19-22.










Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Първа пенсионерска Спартакиада в Тунджа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!