Обратно към категорията

Равноденствие е! Започва астрономическата есен

   

Равноденствие е! Започва астрономическата есенАстрономическата есен настъпва днес в 17.21 ч.. Новият сезон започва с равноденствие - светлата и тъмната част на денонощието ще са равни. От утре денят ще става все по-къс от нощта. Първият зимен ден през декември ще е най-късият в годината, а на следващото равноденствие - в първия пролетен ден, отново ще започне превесът на светлите над тъмните минути в денонощието.

Истинско есенно време ни очаква в подхода към новия сезон. Ще е хладн, с разкъсана облачност и превалявания на места в Източна България. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 17° и 22°.В Ямбол и Сливен - 20-21°.
Над планините облачността ще е разкъсана и на отделни места ще превалява. Ще духа умерен, по високите и открити части временно силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра - около 2°.
По Черноморието облачността ще е разкъсана със слаби превалявания от дъжд. Ще духа слаб до умерен предимно северен вятър. Максималните температури ще са 17-20°. Вълнението на морето ще е около 2 бала. Температурата на морската вода е 23–24°.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

ЛИКЪТ НА БОТЕВ Е ИЗРИСУВАН НА СГРАДАТА НА ЧИТАЛИЩЕТО В СЕЛО ОКОП
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!