Обратно към категорията

АПИ: Цените на винетките няма да поскъпват през 2017 г.

   

АПИ: Цените на винетките няма да поскъпват през 2017 г.Цените на винетките няма да поскъпват през 2017 г. Това съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" по повод неверни информации, разпространявани в интернет издания и споделяни в социалните мрежи. Твърденията им, че ще бъде увеличени цените на всички винетки, не отговарят на истината, се подчертава в съобщението на АПИ.

Припомняме, че стикерът за ползване на републиканските пътища поскъпна чувствително през 2016 г., след като осем години нито едно правителство не посмя да вдигне цената му. Така най-масовият стикер за леките автомобили поскъпна от 67 на 97 лв., за автобусите - от 684 на 1050 лв. и за тировете – от 1300 на 1743 лв.
След увеличението на цените последваха протести, включително и такъв, организиран от Сливен за двата региона на Сливен и Ямбол. Масовите прояви подчертаха недоволството на българите, но властимащите не реагираха и новите цени влязоха в сила. 

Припомняме и това, че личната позиция на министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова беше, че цената на винетките трябва да продължи да расте плавно през следващите години с по 5 лв. годишно.










Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ямболски изследователи ще покорят връх „Ямбол” на Антарктида
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!