Обратно към категорията

„В седем ангелите слизат”

   

Imageаудио

Средиземноморска омайна музика звуча в Синия салон на читалище "Съгласие", поднесена от "АНГОБОЙ КАПЕЛЛА". Великолепното преживяване бе поредният красив подарък за Ямбол от фотографа-галерист и ентусиазиран меценат Краси Стойчев.

Поднасяме ви снимки, изпратени от него, както и отзвук от омайното събитие

 

Ана Боянова и Емил Калев въодушевиха зрителите с изпълнения на старинни неаполитански, сицилиански, сефарадски (ладино) песни и португалско фадо. В паузите между песните поетесата Ана Боянова прочете свои стихове от многобройните си поетични книги, между които от „Музика за глухи”, „Ти, който не си на небето”, „Да бъдеш Каин”, 

Музикално-поетичният рецитал бе озаглавен „В седем ангелите слизат”, следвайки едноименното заглавие на последната засега стихосбирка на Ана Боянова. След спектакъла голяма част от публиката спонтанно съпроводи музикантите в галерия „Стойчев”, където прекрасният празник продължи до късно вечерта сред картините на художниците Михаил Лалов и Николай Янакиев.

Зрителите благодариха на организатора Краси Стойчев и особено на изпълнителите Ана Боянова и Емил Калев за прелестната разходка из Средиземноморието, възкресявайки от дълбините на времето  великолепни и отдавна нечувани бисери на поезията и музиката, изпълвайки с надежда публиката в Синия далон, че фините проявления на душата не са безвъзвратно изчезнали.

 

Благодарим ти, Краси!

ImageImageImage

Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

#2 Стоян Лозински 18.10.2014 10:35

Коригирам пунктуационните и графични грешки, допуснати неволно под въздействитео на прима-вистата. Прекрасното в този свят е безспорно. Едно от тях е музиката и вокала на "Ангобой капела". Когато чух за първи път невероятната музика и гласа на Ана Боянова, която / за радост и съжаление/ се оказа съпруга на моя колега Анго Боянов, благослових знамението, че тя е тук , а не на небето!Слава и благодарност на всички вас - творци от "Ангобой капела" за таланта и себеотрицанието ,с което свещенодействате при възкресяването на божествените мелодии!

 

 

#1 Стоян Лозински 18.10.2014 10:25

Прекрасното в този свят е безспорно. Едно от тях е музиката и вокала на "Ангобой капела". Когато чух за първи път невероятната музика и гласа на Ана Боянова, която / за радост исъжаление се оказа съпруга на моя колега Анго Боянов/, благослових знамението, че тя е тук , а не на небето!Слава и благодарност на всички вас - творци от "Ангобой капела" за таланта и себеотрицанието , което свещенодействате при възкресяването на божествените мелодии!


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Интервю с баба Дора от с. Шарково
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!