Обратно към категорията

20 млн. лв. за Ямбол, Бургас и Хасково за оградата по българо-турската граница

   

МС отпуска още 20 млн. лв. за оградата по българо-турската границаПравителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерския съвет в размер на 20 млн. лв. за изграждането на временното възпрепятстващо съоръжение по българо-турската граница. Средствата ще бъдат предоставени на областните администрации в Ямбол, Бургас и Хасково за продължаване на изграждането на временното възпрепятстващо съоръжение по българо-турската граница, съобщиха от правителствената информационна служба.
Съоръжението е от изключително значение за противодействие на нарастващия през последните години миграционен натиск по българо-турската граница и цели опазване на държавната граница и овладяване на бежанската вълна.
С постановлението се предоставят и целеви средства в размер на 50 хил. лв. на Националния археологически институт с музей към БАН за завършване на проучванията на Могила №3 в землището на с. Изворово, общ. Харманли. Откриването на находки с изключителна научна, художествена и експозиционна стойност от световно значение налага спешното завършване на проучванията.
Разчетени са и 20 хил. лв. за издръжка на Държавната агенция за българите в чужбина. По бюджетите на общини се предоставят допълнително 700 хил. лв. за ремонт и оборудване на детски ясли и целодневни детски градини, както и за инфраструктурни ремонти. Предоставените средства са за сметка на преструктуриране на разходи по централния бюджет.












Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

 

#1 инспектора 19.10.2016 15:48

нали уж, я направиха от А до Я оградата с помоща на посреднически фирми и евро пари?


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

ПОРУТЕНО МИНАЛО: ДЕТСКИ ЛАГЕР СЕ РУШИ И ПУСТЕЕ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!