Обратно към категорията

ЦНСТ – село Мамарчево отпразнува първия си рожден ден

   

ЦНСТ – село Мамарчево отпразнува първия си рожден ден

На 19 октомври 2016 година, точно година след откриването си, двата Центъра за настаняване от семеен тип (за възрастни хора с физически увреждания и възрастни хора с деменция) отпразнуваха първия си рожден ден.
        Във весел празник превърнаха отбелязването на изминалата първа година всички присъстващи – потребители, персонал и гости. Управителят на двата центъра – младата Миряна Иванова благодари сърдечно на всички, които се събраха в този ден да отбележат този празник, пожела здраве и все така задружно да се справят с трудностите и да посрещат празниците. Не бяха малко скъпите гости, уважили този мил празник: секретарят на община Болярово Мария Чанева, директорът на дирекция „Социално подпомагане” – град Елхово Христо Делигрозев, кметът на село Мамарчево Марчо Добрев, директорът на Дома за възрастни хора с умствена изостаналост – село Малко Шарково Дафина Георгиева, директорът на Дома за стари хора в село Воден Златка Янева, управителят на Защитено жилище за възрастни хора с физически увреждания и ЦСРИ – град Болярово Марина Танева, специалистът „Хуманитарни дейности” Димитрина Кирова, общинският съветник Съба Недева..
        Кметът на селото се обърна към всички, като ги поздрави с празника и благодари за приноса на всеки един, това тук днес да е факт. Той сподели,че трудностите никак не са били малко, това са наистина много търсени услуги, но на наша територия за възрастни хора с деменция бе първата услуга и никак не е било лесно началото. Благодарение на отличния ръководител и добре подбрания персонал, потребителите не са имали възможност да усетят тези трудности и винаги са били доволни.
       Секретарят на община Болярово и ресорен ръководител на социалните услуги също с вълнение честити този първи рожден ден на всички присъстващи. Тя сподели с тях, че оценката която общинското ръководство дава на тези две заведения и работещите в тях, също е много добра. С радост вижда колко активно се включват жителите на селото в живота на двата центъра за настаняване от семеен тип, посещават ги почти ежедневно, участват в празниците им, а женската певческа група при всеки повод го поздравява със своите талантливи изпълнения. В края на трогателния поздрав, госпожа Чанева поднесе и подарък – микровълнова печка за кухнята на двете услуги.
       Господин Делигрозев също поднесе подарък и поздравления и напомни,че оглавяваната от него институция (дирекция „Социално подпомагане”) винаги е насреща и ще продължават да подкрепят услугите и да помагат с каквото могат. Преминалата вече в делегирана услуга - тази за възрастни хора с деменция е наистина много търсена услуга, но и персоналът наистина е нужно да полага много усилия и труд. А чудесният екип, начело с младата и упорита управителка, се справя наистина много добре. Той сподели увереността си, че и в бъдеще това ще продължи.
      Съпричастни с празника бяха и ръководителите на останалите социални заведения в общината. Директорът на ДСХ- с. Воден Златка Янева сподели колко ясно си спомена началото и как те – по-опитните ръководители са били винаги отзивчиви и ще продължават да помагат на младата си колежка. Всички те са тук днес, за да споделят радостния повод, заяви винаги усмихната воденска ръководителка.
     А всички гости се убедиха в таланта на потребителите. Получиха специален поздрав от  Стефана Баковска, която им изпълни две песни и Стоян Стойчев, който рецитира свои авторски стихове с ентусиазъм.
     Като на всеки рожден ден имаше и торта – голяма, красива и вкусна. Освен нея – богата почерпка, в която се включиха и жени от селото, приготвили вкусни солени и сладки баници, както при всеки повод. Имаше, музика, песни и танци и много настроение. 
     Нека и втория си рожден ден тези най-нови социални услуги посрещнат с толкова настроение. А всички от персонала и потребителите да са винаги здрави, все така всеотдайни и винаги усмихнати! Честит първи рожден ден на ЦНСТ – с. Мамарчево!

Пресцентър община Болярово









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Състоянието на малкия Виктор от Кабиле значително се подобрява
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!