Обратно към категорията

Съдът в Сливен задържа под стража обвиняем за производство на метамфетамин

   

Съдът в Сливен задържа под стража обвиняем за производство на метамфетаминПо внесено искане на Окръжна прокуратура –Сливен, съдът задържа под стража обвиняемия Иван Дучев, задържан непосредствено след производство на метамфетамин
По внесено искане от Окръжна прокуратура – Сливен, съдът задържа под стража Иван Дучев. Той е обвинен за това, че на 20.10.2016г. , в гр. Сливен, без надлежно разрешително държал високорискови наркотични вещества, с цел разпространение- около 8 грама метамфетамин – престъпление по чл.354а, ал.1 изр.1, алт.1, пред. 4 от НК.
37-годинният мъж е обвинен и за това, че на 20.10.2016г., в гр. Сливен, кв. Даме Груев и с. Крушаре, общ. Сливен, без надлежно разрешително държал около 500гр. прекурсори, съоръжения и материали за производство на високорисково наркотично вещество- метамфетамин, с цел разпространение- престъпление по чл.354а, ал.1, изр.2, предл.1,2 и 3, вр. изр.ч, алт.1, предл.4 от НК.
Престъпленията , за които Дучев е обвинен, са „тежки“ по смисъла на закона  и се санкционират с наказание „лишаване от свобода“ съответно за срок от 2г. до 8г. и от 3г. до 12г.
Според прокурора, може да се направи обосновано предположение, че Дучев е извършил престъпленията, в които е обвинен. Дучев е задържан непосредствено след като е приключил  производството на метамфетамин и е реализирал произведеното. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че Дучев може да се укрие или да извърши ново престъпление. Той мотивира твърдението със справката за съдимост на обвиняемия, според която Дучев е осъждан за кражба и обсебване, като настоящите престъпни деяния са извършени в изпитателния срок на тези осъждания.
Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража Иван Дучев.
Определението на Окръжен съд –Сливен може да бъде обжалвано пред Апелативен съд –Бургас.


Пресцентър










Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

БАБА ДОРА ОТ ШАРКОВО, ВЪВ ВИДЕО НА РАДИО 999, ДОСТИГНАЛО ДО МИЛИОНИ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!