Обратно към категорията

Делегация от община „Тунджа” на посещение в Брюксел

   

Делегация от община „Тунджа” на посещение в БрюкселВъв връзка с подписано споразумение, делегация от община „Тунджа” ще вземе участие в заключителна пресконференция по проект „Подкрепа на дейности свързани с целева комуникация с цел борба с дискриминацията и стереотипите срещу ромското население и подкрепа на доброволно промоциране на взаимно обучение и побратимяване между местни и регионални публични власти по въпросите свързани с интеграцията на ромите в рамките на Европейския съюз“, финансиран от Европейската комисия. Тя ще се проведе в периода 26.10-27.10.2016 г. в град Брюксел.
Делегацията е в състав: Станчо Ставрев – заместник-кмет на община „Тунджа“, Татяна Стоянова – началник отдел „Култура и други хуманитарни дейности” и Кина Асенова – представител на Местна активна група.
    С дейностите по този проект общината имаше възможност да осигури стипендии на 20 ученици от ромски произход, които продължават образованието си в средни училища в гр. Ямбол. Стипендиите бяха в размер на 130 евро и с тях децата и техните родители имаха възможност да заплащат транспортните разходи до училище.
В резултат на това всички 20 стипендианти посещаваха редовно учебните занятия и показаха много добри резултати при усвояването на учебния материал, като трима от тях завършиха с отличен успех.
След приключването на проекта се е увеличил броя на учениците, които са мотивирани да завършат осми клас и да продължат образованието си, благодарение на стипендиите, които обезпечиха финансово част от нуждите им











Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Поставиха паметна плоча и кръстиха площад на името на певицата Елена Граматикова
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!