Обратно към категорията

ОДМВР-Сливен и четирима служители с награди на името на Джовани Фалконе

   

ОДМВР-Сливен и четирима служители с награди на името на Джовани ФалконеОбластната дирекция на МВР в Сливен е удостоена с четири отличия в годишния конкурса за магистрати и полицаи "Страхливият умира всеки ден, смелият – само веднъж" в памет на италианския магистрат Джовани Фалконе. На тържествена церемония в Благоевград Негово Превъзходителство посланикът на Италия Стефано Балди връчи престижните отличия на главен инспектор Виктор Маринов началник на сектор “Противодействие на криминалната престъпност”, главен инспектор Димитър Величков началник на РУ-Сливен, главен инспектор Стефан Борисов началник на РУ-Нова Загора и  Мирослав Стоянов инспектор в сектор „Криминална полиция” към РУ-Сливен, носител на приза “Полицай на 2015 година” за ОДМВР-Сливен.
Церемонията по връчване на наградите се проведе днес в зала “22-ри септември” в град Благоевград. На церемонията присъстваха Посланикът на Италия Стефано Балди, Областният управител на Благоевградска област Бисер Михайлов, Леонардо Гуарнота - генерален секретар на фондация “Джовани и Франческа Фалконе”-Палермо, Ерик Лейонмарк – главен секретар на организация “Европейски градове срещу наркотиците” в Стокхолм, Посланикът на Румъния Н.Пр. Йон Гълеа, комисар Флориан-Даниел Мазилу – аташе по вътрешните работи към посолството на Румъния и други. Отличията връчиха Н.Пр. Стефано Балди и кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов.
Конкурсът се провежда за осма поредна година. Tой е учреден през 2009 г. от Община Благоевград със съдействието на Посолството на Република Италия в България в памет на италианския магистрат Джовани Фалконе и подкрепен от проф. Мария Фалконе и фондация „Джовани и Франческа Фалконе“. С провеждането му организаторите са си поставили за цел да бъдат подпомогнати усилията на магистратите и полицаите в това  да защитават обществените интереси и авторитета на професията си, да съдействат за ограничаване на корупцията, влиянието на организираната престъпност, престъпленията срещу деца чрез интернет, както и за намаляване на криминалните прояви, каквито се наблюдават в момента на локално и на национално ниво.
Сливенската дирекция получава отличието като признание за дейността си в разкриването и пресичането на престъпления, свързани с производство и разпространение на наркотични вещества. В резултата на ежедневната работа на полицейските служители и добрата работа с другите държавни институции за година и половина  ОДМВР-Сливен е постегнала значителни резултати в противодействието на този вид престъпна дейност. Операциите и проверките по установяване и задържане на лица, занимаващи се с производство и разпространение на наркотици са без крайна дата и се осъществяват на цялата територия, обслужвана от МВР-Сливен.

26.10.2016 Г.                 РЕГИОНАЛЕН ГОВОРИТЕЛ НА ОДМВР:
ГР.СЛИВЕН                    ПЪРВОЛЕТА МАНДИНСКА









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ден на отворените врати в ОДМВР – Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!