Обратно към категорията

Фолклорна певческа група „Извор“ към НЧ „Стефан Караджа“ на 10 години

   

Фолклорна певческа група „Извор“ към НЧ „Стефан Караджа“ на 10 години

Тази вълнуваща годишнина бе чудесен повод за празник на дамите от певческа група „Извор“ към НЧ „Стефан Караджа – 1924 г.“ – село Стефан Караджово. Техни скъпи гостенки бяха приятелките им от певческа група „Болярка“ към НЧ „Възраждане – 1912 г.“ – град Болярово. Празника уважиха и общинският съветник Златина Николова, кметът на село Стефан Караджово Тодор Куртев, председателят и секретарят на читалището Красимира Николова и Галина Канева, бивши участнички в групата през годините.
      Със сърдечен поздрав към всички, събрали се в ресторанта на селото, се обърна ръководителят на певческата група Златка Тодорова. Тя с вълнение си спомни за началото, когато са били десет жени и първото им участие – на откриването на параклиса „Свети Илия“ в местността „Краставия кладенец“. Реално групата е била основана през август, припомни тя. Изреди имената на всички жени, взели участие през годините. С тъга си спомниха за две от дамите, които вече не са сред тях – Роси Дичева (дългогодишният читалищен секретар) и Станка Илчева. Присъстващите почетоха паметта им с едноминутно мълчание.
      Златка Тодорова припомни с гордост множеството награди, спечелила през годината групата – все значителни, не пропусна да спомене и безспорните успехи на невероятния изпълнител Атанас Георгиев, който също е част от тях. Не забрави и гласовитата Величка Костадинова, участвала във всички формации, както и най-възрастната, но най-дисциплинирана певица Желязка Куртева, която в същия ден бе рожденичка.
        Специална благодарност отправи към гостите от Болярово – винаги добре дошли и споделили много от празниците и успехите им. Пожела си все така да са заедно.
        Златка Тодорова получи подарък от всички свои приятелки в групата. А от името на общинското ръководство с искрени пожелания специално от  кмета господин Христов поднесе подарък Златина Николова. Тя им предаде думите му да са все така жизнени и да продължават да печелят награди и прославят родното село и общината. Да забравят всички временни разногласия и да са винаги здрави и усмихнати, как то и все така талантливи и чудесни.
       Кметът на селото Тодор Куртев също ги поздрави и си спомни как винаги се е гордял с техните награди. Защото е израснал в родното си село и закърмен с родолюбието и славното му минало, легендите и песните за националния герой и регионална гордост Стефан Караджа. Специални поздрави отправи към майка си  - Желязка Куртева, която е част от тази формация, пожелавайки й да е все така жизнена и прекрасна.
       С приветствие към жените от „Извор“ се обърна и новоназначеният читалищен секретар – младата Галина Канева. Тя приветства всички тях и им пожела да продължават да носят успехи и награди, поднесе им подарък. Такъв получиха и от Дора Карагьозова (член на читалищното настоятелство), поднесен от председателя на НЧ „Стефан Караджа“ Красимира Николова.
      Разбира се, не липсваха и песни – от празнуващите талантливи изпълнителки, поздрави от гостите, неотразимите изпълнения на Атанас Георгиев и Величка Костадинова. С песни отправиха поздрав и гостите, имаше и общи изпълнения на двете групи. А всеки от присъстващите получи специален подарък за спомен – магнит с певческата група и надпис „10 години певческа група „Извор“.
       А танците, хората и веселите разговори не стихнаха до късния следобед. Изпращайки гостите от Болярово, те си пожелаха отново да имат повод д се съберат, а песните и на двете групи още дълго да не стихват.


Пресцентър община Болярово









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Животновъди: Притискат ни с документи с невярно съдържание
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!