Обратно към категорията

НУ "Св. Климент Охридски“ в Крумово ще засади 100 дървета в двора на училището и в селото

   

НУ Много е приятно около теб да има нещо красиво и зелено, което през пролетта цъфти, през лятото ти пази сянка, а през есента се превръща в красива експлозия от цветове. Да посадиш дърво – да поставиш начало на една малка вечност.
В стремежа си да обогатяват красивия двор на начално училище „Св. Климент Охридски“, с. Крумово, ръководството работи по различни проекти с екологична насоченост.
В кампания на ПУДООС през 2014 г. спечелиха проект и оборудваха дворното си пространство с нови придобивки – беседка, пейки и кошчета за отпадъци. Посадиха и нови дървета, храсти и много рози. Неслучайно НУ „Св. Климент Охридски“, с. Крумово участва и в инициативата „100 000 дървета за България“, където спечелиха 100 дървета за училището и населеното място.
Те ще бъдат засадени с грижа и отговорност, защото всичко искат е да направят училището още по-красиво.
Играта с награди "ХИЛЯДИ ДЪРВЕТА ЗА ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ" се организира и управлява от Фондация "77", регистрирана като естествено продължение на инициативата "Когато станем 100 000 ще посадим гора", която има за цел засаждане на милиони нови дървета за България, с участието на колкото се може повече млади хора, училища и детски градини, като до този момент има засадени над 125 000 нови дървета за България.
Целта е десетки хиляди млади хора на територията на цялата страна да могат да засадят дърво, да станат част от промяната на обществото, на тяхното бъдеще, да бъдат информирани за ползите от дърветата, за баланса в природата, за важността да пазим чисто и радостта от това да правим добро.


Мариана Гочева
Директор на НУ „Св. Климент Охридски”
с. Крумово, община „Тунджа“











Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

БАБА ДОРА ОТ ШАРКОВО, ВЪВ ВИДЕО НА РАДИО 999, ДОСТИГНАЛО ДО МИЛИОНИ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!