Обратно към категорията

Меги Дерм: Приютът за бездомни кучета в с. Роза е закрит! Моля, помогнете да изградим нов!

   

Меги Дерм: Обръщение от Миглена Дерменджиева, председател на УС на Фондация "ДОБРИТЕ ФЕИ":


"МИЛИ ХОРА,
Проблемът с безстопанствените кучета в цялата страна е тежък. Община ТУНДЖА не е една от най-засегнатите от проблема, но той все пак съществува. Общината има остра нужда от изграждане на приют, отговарящ на всички изисквания според европейското и българското Законодателство.
Общинския приют за безстопанствени животни в с. Роза категорично НЕ отговаря на същите и е недопустимо функционирането му като такъв.  Затова, след установени 17 нередности от прокурорска проверка и предписания за подобряване условията в приюта, които не могат да бъдат изпълнени, приюта бе закрит. До момента Община „ТУНДЖА“ използва частен имот в землището на с. Роза за изпълнение на задълженията си да оказва ветеринарно-медицинско обслужване на безстопанствените кучета. Предписанията за подобрение условията в приюта не могат да бъдат осъществени, тъй като предвид инвестиционни намерения на собственика на имота в с. Роза, общината трябва да го освободи своевременно и да премести дейността си в друг имот.
Поради липса на друг приют,  безстопанствените кучета, обитаващи приюта  няма къде да бъдат прехвърлени. В приюта в момента са подслонени около 50 кучета, повечето от които са в окаяно състояние – стари, малки бебета, болнави, слаби...  Ако тези нещастничета, някои от които са затворени в приюта години наред, бъдат върнати по населените места от където са заловени, с други думи изхвърлени обратно на улицата, нямат шанс да оцелеят. Навън те ще са обречени и изложени на глад, мизерия, болести, тежки метеорологични условия, човешка жестокост и обстрел на ловните дружинки по селата. Освен, че няма къде да се прехвърлят настоящите обитатели на приюта, няма и къде да бъдат настанени нови кучета, заловени по сигнали на гражданите.
Във връзка с изложените обстоятелства, Фондация ДОБРИТЕ ФЕИ предлага бързо и ефикасно решение на проблема. Намеренията на фондацията са да изгради частен приют на територията на община „ТУНДЖА“, отговарящ на всички изисквания и закони по българското и европейско законодателство, от който с готовност Община „ТУНДЖА“ би се възползвала. Фондацията се сдоби с подходящ за целта имот. Актуалната ситуация е следната, за най-кратък период от време трябва да се направи промяна на ПУП на имота, трябва да се изработи технически проект и да се получи разрешение за строеж. Веднага след това трябва да се започне изграждане на приюта. Постройката няма да е масивна, а ще се изгради от термо панели. Това ще позволи най-бързото изграждане на топъл подслон за животните и е най-подходящият начин за строеж през зимния период.
Безспорно е, че мнението на всички граждани – на  тези, които се страхуват от кучета, на тези, които ги мразят и на  тези, които изпитват състрадание към кучетата,  са на единодушното мнение, че мястото им не е по улиците.
Изграждането на приют за кучета и правилното му стопанисване и управление е  важна необходимост за спокойствието и безопасността на гражданите на Община Тунджа, както и за хуманно отношение към животните от морална и етична гледна точка и съгласно европейското и българското законодателство.
Обръщаме се към всички хора, които не искат бездомни кучета по улиците да се отзоват на нашия зов за помощ! Моля ви да помогнете според възможностите си! Нужни са строителни материали като:
-    Бетон;
-    Оградни пана;
-    Цимент;
-    Обикновена подова настилка, позволяваща да се мие с вода;
-    Железни вратички;
-    Дограма;
-    Термо панели;
-    Дебела ламарина;
-    Отоплителна система на дърва;
-    Септична яма;
-    Моторна помпа;
Спешна е нуждата и от строителна фирма!

Най-важно сега е да се съберат много бързо средства за закупуване на материали и плащане на строителна фирма за изграждането на приюта! За целта ви молим да помогнете, като дарите средства по дарителската банкова сметка на Фондация ДОБРИТЕ ФЕИ - IBAN: BG22UBBS80021096278730; SWIFT: UBBSBGSF".













Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Овладяха пожара над Котел с участие и на хеликоптер
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!