Обратно към категорията

(НЕанонимна) анкета с общинските съветници на Ямбол с въпроси за такса "Боклук". Всички анкети ще бъдат публикувани!

   

(НЕанонимна) анкета с общинските съветници на Ямбол . С въпроси за такса

По повод решението на ОбС Ямбол да бъде увеличена таксата за битови отпадъци, заплащана от жителите и фирмите в Ямбол, радио 999 стартира (НЕанонимна) анкета.  След това увеличение, припомняме, в редакцията ни получихме многобройни обаждания от граждани и собственици на фирми в града, които зададоха и продължават да задават въпроси най-вече за мотивите, с които бе увеличена такса смет в Ямбол. (В публикация на радио 999 представихме как е гласувал всеки един от общинските ни избраници в ОбС Ямбол - „за“ и „против“.) Получихме и продължаваме да получаваме и богат снимков материал от слушатели и читатели, в които се показва чистотата на територията на община Ямбол, с добавено недоумение за разходването на средствата от налога.
На базата на всичко това обединихме недоволството, риторичните питания и прочее конкретни въпроси на нашите съграждани и формулирахме няколко основни въпроса, които ще зададем на всеки един от 37-те общински съветници в Общински съвет Ямбол. Анкетата ще бъде НЕанонимна и всяко едно от интервютата ще бъде записано и предоставено в ефира на радио 999, в новинарския ни сайт и във ФБ-страницата на медията. Така смятаме, че ще дадем една много ценна възможност на всички наши избраници, влезли в местния парламент на общината, за да бранят интересите ни и ЗАКЛЕЛИ СЕ да правят точно това „със всяко свое действие“. Всеки един общински съветник със своите отговори на питанията в анкетата на гражданите, ще може да излезе извън паравана на Групата общински съветници и партията (коалицията), която представя в съвета, и да сподели точно и ясно своята конкретна мотивация за това взето решение. Всеки общински съветник ще може в нашата анкета лично да покаже истинската си позиция като гражданин и отстояването на дадените от него обещания и клетва пред хората като общински съветник.  
Цитираме и част от Правилника за организация и дейността на общински съвет Ямбол, неговите комисии и взаимодействието им с общинската администрация на община Ямбол:
 
Чл.2.1. Правата и задълженията на представителите в Общинския съвет на политически сили, сформираните групи съветници и на общинската администрация са изградени на принципа на разграничаване на  функциите, взаимното уважение на мненията по обсъжданите проблеми и гарантиране изпълнението на поетите задължения към гражданите от Община Ямбол в съответствие с положената в Общинския съвет клетва. 
Чл.3. Гражданите от Общината участват в местното самоуправление чрез произвеждане на общи събрания, местен референдум и по друг начин.
 
 
Ето въпросите, изготвени на базата на питанията, изпратени до нас от жителите на община Ямбол и избиратели на същите тези общински съветници:
 
1. Какви са мотивите Ви за начина, по който гласувахте? 
2. Партийно ли гласувахте или по съвест? 
3. Мислите ли, че гласувахте, съгласно волята на хората, които са ви избрали? 
4. Изпълнявате ли задълженията си към гражданите, които Ви гласуваха тази власт, както и дадените пред тях обещания? 
5. Ако трябва сега да гласувате, как бихте гласували? 
6. Какво работите и каква е длъжността Ви?
 На общественото обсъждане на бюджета бе предложено да се откажете от месечните си възнаграждения.
7. Вие готов/а ли сте да внесете такова предложение за решение?
 
Допълнителни въпроси към тези, които са гласували "Против": 
1. Какво може да се направи, за да не се изпълни решението за по-висока такса смет и ямболлии да я плащат в предишния размер? 
2.  Вие готов/а ли сте да инициирате това?
3. Ще се подпишете ли в индивидуална поименна декларация, че ще използвате всички си правомощия като общински съветник, за да бъде отменено решението за повишаване такса смет за ямболлии?

----------------
Всеки слушател и читател на 999 може да добави още въпроси към Анкетата ни. 
Очакваме ги като коментари тук, както и на ЛС във ФБ-страницата ни Radio999 BG. 
 







Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

#2 м2 26.01.2017 23:06

Следващите местни избори могат да бъдат спечелени изключително лесно. Достатъчно е само едно обещание - отмяна на омразната синя зона от града ни. Обаче удържането на следващите във властта ще е непосилно за тях дело, заради грамадните вредни последици от досегашните управления.

 

 

#1 1 25.01.2017 10:45

Мисля, че много скоро в Ямбол отново ще има местни избори!Само хората да усетят по джоба си когато отидат да си плащат данъците и ще им се проясни.Много интересно как в случая се чувства хората от града гласували за ПП ГЕРБ на изборите и самите членове на партията.Не ги ли е срам за действията на ТЕХНИТЕ ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ.А БЕШЕ ВРЕМЕ НА ОБЕЩАНИЯ!!!


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Окончателно: ВАС отмени заповедта на ОДБХ – Ямбол за евтаназия на стадото на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!