Обратно към категорията

От МВР търсят фургони, тоалетни и бани за мигранти

   

От МВР търсят фургони, тоалетни и бани за мигранти

Първите обществени поръчки с парите от Европа с парите, отпуснати на България за справяне с миграционния натиск бяха обявени от МВР. Поръчката е за контейнери за настаняване, тоалетни и бани за бежанците, система за наблюдение от хеликоптер и радиостанции за местата, където мобилните телефони нямат покритие са част от предмета на поръчките.

 

Договорите ще бъдат сключвани от служебното правителство, което ще назначи президентът Румен Радев. Обявените поръчки са за 1\10 от цялата сума - 32 млн. лв. без ДДС. С решение от месец юли 2016 година от Европейската комисия бяха отпунати общо 320 лв. на България.

 

По една от обявените поръчки няма да има търг, пише "24 часа". Изпратена е покана за пряко договаряне с "Авиогруп БГ" ООД. Фирмата е официален представител за България на Leonardo Helicopter - италианска компания с предишно наименование Агуста Уестланд.

Хеликоптерът А109Е, с който летят граничарите е произведен от тази компания и може да се оборудва само с нейна техника. Прогнозната стойност преди преговорите е 4,26 млн. лв. без ДДС.

 

За тези пари хеликоптерът ще има електрооптична наблюдателна система, която ще прави висококачествен запис и ще предава сигнал към наземни станции.

 

8,2 млн. лв. без ДДС от европейските пари ще бъдат похарчени за 375 контейнера за нуждите на пожарната. Повечето са за временно настаняване на мигранти.

 

Освен спални за мигрантите поръчката включва и 33 подвижни тоалетни, 30 бани и 6 мобилни помещения за раздаване на храна. Кандидатите за доставка на модерните фургони трябва да имат сертификат за управление на качеството по БДС. Те трябва да ги доставят до 90 дни след сключването на договора.

 

Офертите ще бъдат отворени на 24 февруари.

 

8,21 млн. лв. без ДДС е прогнозната стойност на друга поръчка - за осигуряване на лицензи за софтуерни продукти за информационните системи в МВР, за системата за управление на базата данни, както и за виртуализацията им.

 

Тази поръчка е свързана с опазването на границите, а кандидатите за доставка трябва да са изпълнили поне една друга такава в последните 3 г.

 

7,72 млн. лв. без ДДС са определени за 4600 мобилни и стационарни радиостанции за гранична полиция, както и софтуер за тях. Поръчката е спешна и документи ще се приемат до 14 февруари.

 

3,57 млн. лв. е стойността на друга поръчка с парите от Европа за справяне с миграционния натиск. Те са определени за модернизация и разширяване на радио покритието на съществуващите радиосистеми на пожарната.

 

С 3,6 млн. лв. ще бъдат купени модерни радиоцентрали за сградата на МВР на ул. "6 септември" и за дирекцията на полицията в Бургас. От МВР уточняват, че няма да сключват договори, ако предложената от кандидатите цена е над прогнозната стойност по всяка поръчка.

 

Припомняме, през 2016 г. с решение на ЕК на страната ни бяха отпуснати 108 млн. евро за справяне с бежанския натиск.

 

Източник: news.bg 


















Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ветеринари влязоха във фермата на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!