Обратно към категорията

Д. Кадиев обеща: "До две седмици нови автобуси и спазване на разписанието в Ямбол"

   

Д. Кадиев: До две седмици нови автобуси и спазване на разписанието в Ямбол+ аудио

Изненадващо връчен нов договор от община Ямбол в последния работен ден на 2016-та, недостатъчно, сред наложилата се бърза организация, автобуси и съответно шофьори, които да изпълняват всички линии.

Това са част от причините за кризата в обслужването на вътрешноградския автобусен транспорт в Ямбол след 1-ви януари. Те бяха представени в сутрешния блок на радио 999 от Димитър Кадиев, управител на фирмата, обслужваща част от линиите до края на 2016-та и поела и всички останали от началото на новата.

Добавяме още една от подчертаните в разговора причини - община Ямбол, в работата на която личи пълен хаос, особено когато тя касае обикновените ямболлии, вече цял месец закъснява с изработването и разпечатването на разписания по спирките в града. От тази липса, по думите на управителя, веднага са се възползвали вероятно нелоялни конкуренти на фирмата и са разлепили фалшиви графици. Така хаосът става още по-голям.

Разговорът ни с Димитър Кадиев, разбира се, започна с обяснение за случая с повредения в пиков час автобус, за който ни информира слушател на 999. Инцидент, който за пореден път отпуши недоволството на ямболлии в гневни коментари под новината в сайта и във ФБ-страницата ни.

Екип 999, заедно с вас, нашите слушатели и читатели, ще продължи да следи всичко случващо се по тази важна за Ямбол и ямболлии тема, както и за изпълнението на дадените обещания от управителя на фирмата.

 

Чуйте още в прикачения файл, прочетете в акценти.

§§§
Димитър Кадиев:
"Повредата в авариралия автобус е била спукана въздушна възглавница, не е имало пожар, нищо не е застрашавало здравето и живота на пътниците. Ремонтът отне 20 минути и на 40-та минута автобусът отново потегли. Но да, всичко това е създало много неудобства за тях, лошо е било и отношението от страна на служителите ни.
Затова искам да поднеса извинение от името на цялото ръководство на фирмата! Обръщам се и с молба за разбиране от страна на всички – от първия ден, в който обслужваме вече всички линии в Ямбол, зимната обстановка по улиците на града е много тежка, такава зима не е имало в града ни от много години.
До две седмици ще имаме необходимия брой нови автобуси, вече докараха първите вчера.
Ще бъдат попълнени и всички щатни бройки за шофьори и контрольори, които ще обслужват линиите – в момента на повечето от тях изтичат периодите на предизвестие на досегашните им работни места и предстои назначаването им при нас.

Изненадващото връчване на договора на 29 декември следобяд и категоричното изискване от страна на възложителя, община Ямбол, след три дни да поемем всички линии в града, ни постави в кризисна ситуация – трябваше непосилно бързо да намерим временни автобуси и още по-трудното – да наемем шофьори и всички останали служители, необходими за този увеличен обем на работа.
Направихме и невъзможното поне частично да осигурим част от автобусите и част от шофьорите, за да започнем работа от първия ден на годината. И ето сега, още веднъж подчертавам – първите нови автобуси са вече тук, доставката на останалите, наемането на необходимия брой служители ще стане в рамките на най-много две седмици. И съответно след това ще започне и нормалното обслужване на всички вътрешноградски линии в Ямбол.
Аз като управител и цялото ръководство на фирмата също искаме това да се случи. Ситуацията в момента и за нас е крайно неприятна, най-вече заради притесненията на хората и неприятностите, които те имат.
С господин Марин Костов от община Ямбол разговаряхме тези дни по повод на това, че разписанието, което е направено при тях, трябва да претърпи корекции, за да е по-подходящо за града. Разписанието ние не можем да променяме като изпълнители, това е отговорност на възложителя на поръчката.
Но по тази тема има и още един проблем. Тъй като общината закъснява с изработката и съответно с разлепянето на справки за разписанието по спирките на Ямбол, недобросъвестни хора – предполагам кои са, са разлепили фалшиви разписания навсякъде. Това допълнително създава хаос и изнервя още повече пътниците. Сигнализирали сме всички оторизирани институции за това и се надяваме много бързо този проблем да бъде решен.”


На снимката: Новите автобуси, които, по думите на Димитър Кадиев, тези дни ще тръгнат по вътрешноградските линии на Ямбол.

 

Галина Йорданова


















Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

 

#1 ПАСАЖЕР 02.02.2017 09:58

Тази дума"нови автобуси" ми звучи доста утопично, на фона на линийте в града ни


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Зевзеци в Новозагорско село: Ако Байдън дойде и хоро ще му изиграем
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!