Обратно към категорията

Директорът на ОУ “Христо Смирненски” Ямбол подава оставка заради клип с насилие върху дете

   

Директорът на ОУ “Христо Смирненски” Ямбол подава оставка заради клип с насилие върху детеДиректорът на ОУ “Христо Смирненски” Ямбол подава оставка заради клип с насилие върху дете

Директорът на ОУ „Христо Смирненски“ в Ямбол Димитър Бояджиев заяви тази сутрин, 24 април,  в предаването „Здравей България“ по Нова телевизия, че ще си подаде оставката. „Ако началникът ми я приеме – приеме. Ако не – аз повече в това училище нямам работа“, бяха думите му.
 
Миналата седмица се появи видео, от което се вижда как няколко момчета, включително и маскирани, удрят по главата своя съученичка в класната стая. Майката на пострадалото дете заяви, че тормозът над дъщеря й продължава. Родители на други деца казаха, че в училището не може да се проведе един нормален час. „Госпожата стои 5-10 минути, не може да въведе ред и излиза.“ На въпроса защо е заснела клипа, четвъртокласничката отговори – за да докаже, че удрят съученичката й, преди това никой не вярвал, а това е ежедневие.
 
Директорът Димитър Бояджиев каза още, че поема цялата вина за случилото се. Той обаче заяви, че системен побой нямало, а това което се вижда на клипа е инцидент и се  случвал за пръв път. Първоначалните му публични изявления по случая бяха, че се търси медийна изява и „сега да правим от мухата слон“.
 
„Разговарях с двете страни. Това е един неприятен инцидент“, заяви началникът на Регионалното управление на образованието Красимир Стоилов. Той каза, че днес ще назначи комисия, която да направи проверка по случая. Родителите на пострадалото дете и това, което е направило клипа, ще бъдат поканени на разговор в инспектората, не в училището. Ще бъдат взети административни мерки.
 
Припомняме, че преди време Димитър Бояджиев бе отстранен от директорското място, но бе върнат от съда. След това учители и ученици започнаха да напускат училището. То стана едно от учебните заведения в Ямбол с най-малко ученици.

Източник: delnik.net 
 










Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

#2 будни граждани 24.04.2017 20:32

Градът е малак и всичко се знае и за любовници и за децата че карат часове на улицата, но браво на децата бъдещето гражданско общество че са заснели това и са задествали заплатаджиите в ръждялалата и прогнила партийна адмистрация

 

 

#1 Ямболия 24.04.2017 14:14

предварително се извинявам, че не се представям с името си и не защото съм мишка, а защото не искам да се забърквам в проблемите на г-н Бояджиев, но искам да кажа, че освен всичките си волности дадения г-н Директор си е позволявал и много злоупотреби с позицията си като е обарвал и правил сексуални намеци на учителките, като ги е заплашвал да си мълчат иначе ще бъдат иволнени. Този човек е изруд и не си поплюва да манипулира и изнудва хората, било то сексуално или финансово.


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Социални работници разнасят храна и лекарства на възрастните по домовете им
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!