На вниманието на община Ямбол: релсите и плочки по центъра – вече са изронени!


08/05/17 07:14:11коментари:13На вниманието на община Ямбол: релсите и плочки по центъра – вече изронени!На вниманието на община Ямбол: релсите и плочки по центъра – вече изронени!

по материал от в-к "Неделник"
Релсите, положени върху настилката на обновения център на Ямбол – в пространството между библиотеката и община „Тунджа“ и са отпратка към някогашния конски трамвай, вече са сериозно увредени. Всъщност в известна част те изобщо липсват, сигнализираха граждани. И това се случва само година и половина след като централният площад бе основно реконструиран. Твърде рано за подобно състояние!
Какво ще стане след година-две, ако не се вземат мерки, можем само да предполагаме, като например на мястото им да останат две грозно изронени успоредни линии.

Би трябвало реконструкцията на централната част на града да е все още обект в гаранционен срок и ремонтът да се извърши от фирмата-изпълнител, надяват се ямболии. Защото очевидно става въпрос за некачествена работа или материали. Всъщност и някои от плочките в близкия участък вече са също със сериозно нарушена цялост за краткото време на употреба. И то въпреки че местната власт осторожно ги пази от кукери и коледари, уточняват от в. "Неделник".Новият център на Ямбол беше открит  на 19.09.2015 г..  Т.е. 19 месеца след изцяло новото му изграждане изглежда по този начин. Интересно как ли ще изглежда след 5 години? Hапример...?

Старият център беше разрушен, уж за да бъде изграден нов - и по-хубав, и по-здрав. Цената, която платиха гражданите - 5,2 млн. лв. /проектът предвиждаше пространството пред входа на общината и водното огледало да образуват „сцена“ на открито. Проектът включва (!!!) и улица ул."Търговска", която е  паралелната на централната, да бъде, освен пешеходна, също така и с велоалея/
 Но..ремонтиран център икономика на прави.  А няма ли икономика, няма и хора. По статистика Ямбол се срина до 14-то място сред областните градове /с три по-надолу за период от 15 год./,  раждат се по-малко деца, населението застарява.
Разходете се по центъра.. по вече захабените "нови" пейки ще видите предимно възрастни хора, а младото население се изнася поголовно към големите градове и чужбина. Защо ли? 
Защото кметът и общинарите са неспособни да създадат подходяща среда за развитие на младежите и малкия и среден бизнес. 
Всеки ямболлия помни стария център, помни и как изглежаше той след близо 50 години (600 месеца) експлоатация. Въпреки времето, въпреки кукерите и коледарите, пораженията не бяха толкова много. Няма как да не си задаем въпроса, кой проект е бил изпълнен по-качествено, и кой площад се амортизира по-бързо, новия или стария? 
 

Снимки: Делник, Радио 999 


Коментари


monstakill | 10/05/17 07:45:13


Tazi mijiturka Slavov e vinoven.pylen komediant.


Stalinist | 10/05/17 07:07:29


sega da mu udariat edin asvalt otgore i gotovo,mama im moshennitsi.


Страхил | 09/05/17 16:13:01


Колко ли са платили за метър релса? Като гледам цените на "санирането", няма да е много за чудене, ако гони хилядарката. Вгледайте се в бордюрите от Здравната каса към Пазара. Всички са напукани. За две години, МАЙ!


Гражданин | 09/05/17 12:07:36


Пролича си че са направили проекта да отмъкнат парите ...


Наско | 09/05/17 07:23:09


Във всяка обществена поръчка се ползуват възможно най-нискокачествените материали,на ниски цене за да се разпределят максимум паричен ресурс на участниците във веригата.На поръчитела,на изпълнителя,на органите издаващи съответните документи...Много лакоми маймуни-насита нямат.


олег | 09/05/17 07:16:45


https://www.youtube.com/watch?v=0f4Xim15tvQ

Вижте истината за Сирия


hiram abif | 08/05/17 15:32:33


horata zatova praviat ramkite na peikite ot metal,za da moje da se zavari kato se s4upi.Slavov opravi tezi ot kamyk ,maistore.


hiram abif | 08/05/17 15:30:16


KAMENNI PEIKI,KOI ZNAE KOLKO SA PLATILI ZA TIAH.POREDNATA GLUPAVA IDEA NA SLAVOV.


hiram abif | 08/05/17 15:27:35


KMETA MNOGO GO HVALESHE,SEGA DA NI KAJE ZASHTO TAKA.


ицо | 08/05/17 13:11:54


Евтини материали и евтино изпълнение стария поне държеше колоко години на коледари, кукери, манифестации, паради а тоз се развали за една година.


monstakill | 08/05/17 12:23:20


kmeta da vyrne komisionnite i da kupi ka4estveni materiali za remonta pone tozi pyt.a Slavov govori 4e remontirania tsentyr e beju.beju e komisionnata,koiato e vzel ot firmata izpylnitel.


Николай | 08/05/17 12:10:49


Аз пък така като гледам... тая пейка едва ли сама се е счупила, както и някои плочки. Другото за релсите ми мяза на хвърляне на сол в нея област... И все пак за кратко време се разбиха нещата...


Александър | 08/05/17 11:57:52


Грозни плочкиСледвайте ни във Фейсбук

Търси

Най-четени новини днес


СЪДЪТ ОТМЕНИ ГЛОБА НА ФЕРМЕРИТЕ В БОЛЯРОВО

Правят склад на НАТО за самолетно гориво край Сливен

Тайсъна със злато за България от Европейското

Разследват 30-годишен иманяр от село Раздел


Най-коментирани новини

ПОДРОБНОСТИ ЗА ПОЧИНАЛИЯ В ДВОРА НА БОЛНИЦАТА МЪЖ

Юлияна Сакъзова: След няколко години нашите деца няма да знаят кои са Ботев, Левски и Бенковски...

Зам.-кметът на Хасково живее в общинско жилище за социално слаби

Тайсъна със злато за България от Европейското


Реклама

Следвай ни в Twitter


Follow radio999bg on Twitter

Преводач

ОЩЕ НОВИНИ