Обратно към категорията

На вниманието на община Ямбол: релсите и плочки по центъра – вече са изронени!

   

На вниманието на община Ямбол: релсите и плочки по центъра – вече изронени!На вниманието на община Ямбол: релсите и плочки по центъра – вече изронени!

по материал от в-к "Неделник"
Релсите, положени върху настилката на обновения център на Ямбол – в пространството между библиотеката и община „Тунджа“ и са отпратка към някогашния конски трамвай, вече са сериозно увредени. Всъщност в известна част те изобщо липсват, сигнализираха граждани. И това се случва само година и половина след като централният площад бе основно реконструиран. Твърде рано за подобно състояние!
Какво ще стане след година-две, ако не се вземат мерки, можем само да предполагаме, като например на мястото им да останат две грозно изронени успоредни линии.

Би трябвало реконструкцията на централната част на града да е все още обект в гаранционен срок и ремонтът да се извърши от фирмата-изпълнител, надяват се ямболии. Защото очевидно става въпрос за некачествена работа или материали. Всъщност и някои от плочките в близкия участък вече са също със сериозно нарушена цялост за краткото време на употреба. И то въпреки че местната власт осторожно ги пази от кукери и коледари, уточняват от в. "Неделник".



Новият център на Ямбол беше открит  на 19.09.2015 г..  Т.е. 19 месеца след изцяло новото му изграждане изглежда по този начин. Интересно как ли ще изглежда след 5 години? Hапример...?

Старият център беше разрушен, уж за да бъде изграден нов - и по-хубав, и по-здрав. Цената, която платиха гражданите - 5,2 млн. лв. /проектът предвиждаше пространството пред входа на общината и водното огледало да образуват „сцена“ на открито. Проектът включва (!!!) и улица ул."Търговска", която е  паралелната на централната, да бъде, освен пешеходна, също така и с велоалея/
 Но..ремонтиран център икономика на прави.  А няма ли икономика, няма и хора. По статистика Ямбол се срина до 14-то място сред областните градове /с три по-надолу за период от 15 год./,  раждат се по-малко деца, населението застарява.
Разходете се по центъра.. по вече захабените "нови" пейки ще видите предимно възрастни хора, а младото население се изнася поголовно към големите градове и чужбина. Защо ли? 
Защото кметът и общинарите са неспособни да създадат подходяща среда за развитие на младежите и малкия и среден бизнес. 
Всеки ямболлия помни стария център, помни и как изглежаше той след близо 50 години (600 месеца) експлоатация. Въпреки времето, въпреки кукерите и коледарите, пораженията не бяха толкова много. Няма как да не си задаем въпроса, кой проект е бил изпълнен по-качествено, и кой площад се амортизира по-бързо, новия или стария? 
 

Снимки: Делник, Радио 999 



















Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

 

#13 monstakill 10.05.2017 04:45

Tazi mijiturka Slavov e vinoven.pylen komediant.


#12 Stalinist 10.05.2017 04:07

sega da mu udariat edin asvalt otgore i gotovo,mama im moshennitsi.

 

 

#11 Страхил 09.05.2017 13:13

Колко ли са платили за метър релса? Като гледам цените на "санирането", няма да е много за чудене, ако гони хилядарката. Вгледайте се в бордюрите от Здравната каса към Пазара. Всички са напукани. За две години, МАЙ!


#10 Гражданин 09.05.2017 09:07

Пролича си че са направили проекта да отмъкнат парите ...

 

 

#9 Наско 09.05.2017 04:23

Във всяка обществена поръчка се ползуват възможно най-нискокачествените материали,на ниски цене за да се разпределят максимум паричен ресурс на участниците във веригата.На поръчитела,на изпълнителя,на органите издаващи съответните документи...Много лакоми маймуни-насита нямат.


#8 олег 09.05.2017 04:16

https://www.youtube.com/watch?v=0f4Xim15tvQ Вижте истината за Сирия

 

 

#7 hiram abif 08.05.2017 12:32

horata zatova praviat ramkite na peikite ot metal,za da moje da se zavari kato se s4upi.Slavov opravi tezi ot kamyk ,maistore.


#6 hiram abif 08.05.2017 12:30

KAMENNI PEIKI,KOI ZNAE KOLKO SA PLATILI ZA TIAH.POREDNATA GLUPAVA IDEA NA SLAVOV.

 

 

#5 hiram abif 08.05.2017 12:27

KMETA MNOGO GO HVALESHE,SEGA DA NI KAJE ZASHTO TAKA.


#4 ицо 08.05.2017 10:11

Евтини материали и евтино изпълнение стария поне държеше колоко години на коледари, кукери, манифестации, паради а тоз се развали за една година.

 

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

60 години любов, разбирателство и подкрепа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!