Обратно към категорията

Върховните магистрати на ВАС отсъдиха в полза на местното допитване

   

Върховните магистрати на ВАС отсъдиха в полза на местното допитване

Върховните магистрати на ВАС отсъдиха в полза на местното допитване

Върховните магистрати отмениха решение на  Административен съд-Ямбол, който се произнесе против провеждането на местното допитване. 
За съжаление, точно по това дело лъснаха порочните действия, извършвани от местната  или партийна власт- как влияят на правораздавателните органи, които са назначавани от тях и може би се налага да изпълняват техни нареждания, което сочи каква манипулация не само е вършена, но и каква манипулация може да бъде извършвана против гражданите .
 
С тези действия на ямболски съд и управници се доказва, че хората са важни за тях само по време на избори.
Доказва се и това, че те не искат (а и не трябва да имат право, според тях) гражданите  да се произнасят по въпроси, който пряко ги касаят или действие което смятат политиците да извършат, а не са упълномощени от избирателите си за това .
 
Казват, когато падаш от високо е най-болезнено. Това е моментът, в който проличава, че колкото и да  деребействаш  на местно ниво, колкото и да се опитваш да манипулираш подчинените си, справедливост има. За съжаление, интересите на Ямбол защитиха магистратите в столицата, а не тези, които би трябвало да го правят - сред които и  Административен съд /АС/ Ямбол. 
 
В Административен съд- Ямбол, може би някои съдии не са запознати със закона, защото аргументите им не издържат нито на житейска, нито на правна логика.
Съвсем нормално идва и подозрението, че служители в ямболския  съд се страхуват да вземат правилното решение и предпочитат да обслужат нечии интереси и нареждания?
 
Затова Висшия административен съд отмени решениeто на  Административен съд-Ямбол, който се произнесе против провеждането на местното допитване. 
 
Справедливост има и законът трябва да служи на хората, а не хората да бъдат пионки в ръцете на закона. 
Сега делото се връща отново в Съда и е редно да чакаме ,че този път магистратите  ще отсъдят  според закона и най-важното е –те да защитят  интересите  на гражданите, заявени чрез техните подписи за провеждане на местен референдум.



Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

#8 hp 12.07.2017 07:44

Сега ако някой каже как да разкараме кмета?!!

 

 

#7 с 10.07.2017 20:53

никой не мислиси за хората само за хубавата си работа да не я загубят и се мазнят на политици депутати, плужеци


#6 M 10.07.2017 17:54

Много жалко. Поне не изтрихте "стойностните" коментари.

 

 

#5 Чичо Гошо 10.07.2017 06:29

Ей тоз Георги Славов , не си научи урока! Язък му за хубавото име! Ми то дали е Районен , Окръжен или Административен , или пък Върховен Административен Съд , те решенията се вземат по един и същи начин! Гоше ,много свидлив си станал!


#4 Кирил Иванов 09.07.2017 18:10

Съдии ли? Административни мишки. Всичко ще направят само и само да останат на държавна длъжност с осигурена заплата и спокойствие. Много добре познават закона, но когато им диктуват от горе просто изпълняват без да мислят. Дори не осъзнават че с действията си вредят не само на хората ами и на тях самите. Жалко че и тези излязоха поредните безгласни букви в славовата групировка. Не всичко е пари и власт тъпанари такива имайте достойнство поне малко дано ви е останало

 

 

#3 Анонимен 09.07.2017 09:54

ДЕЦАТА ИМ УЧАТ И ЩЕ ЖИВЕЯТ В ЧУЖБИНА.ВРЕМЕ Е НИЕ ДА ПОМИСЛИМ ЗА НАШИТЕ ДЕЦА.


#2 илиян 08.07.2017 19:35

Мълчат тъпите ни дупедавци и си лапат милионите от бежанците. Реже тая измет оградата, ние плащаме, те режат ние плащаме и прибират пари от строителство.Нямат място тия хора в България,с мангалите едвам се оправяме какво остава тез маймуни да прибираме. Тез съдий ямболски не мислят ли за децата си.

 

 

#1 А сега 08.07.2017 19:14

Какво стана бе съдиите? Пригответе си снимките за стената на срама. Кметя май ви изпързаля яко, а? За смях станахте, кметски слуги. Марш да търкате наровете там ви е мястото


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ямболски изследователи ще покорят връх „Ямбол” на Антарктида
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!