Обратно към категорията

ССИ ЗАТВАРЯТ ЛЕСОВО: " БОРИСОВ И ЦВЕТАНОВ ОЩЕТЯВАТ ДЪРЖАВАТА С 250 000 НА ЧАС“

   

Image
Национален протест срещу „ръководената и контролирана от най-високо държавно равнище контрабанда“ организира днес Съюз на свободната инициатива. Според предварително обявените намерения протестиращите ще преградят няколко ГКПП на Република България, включително ГКПП Лесово.

В момента голяма група участници в протеста от Ямбол и региона, с около 30 автомобила, са се събрали в Елхово и очакват групата от Сливен, след което ще потеглят към граничния пункт до Лесово. Журналисти от национални медии, както и репортерите на РАДИО 999 и ДТВ вече са сред протестиращите и отразяват случващото се.

Очаквайте репортаж.

 

§§§

Още по темата:


По оценка на експертите на ССИ, седмичните щети от контрабандата за бюджета възлизат на 42 милиона лева.
Според тях, „идеолозите и главни покровители на държавната контрабанда – министър председателят и министърът на вътрешните работи ощетяват бюджета със скорост 250 000 лева в час. Годишните щети за бюджета по този начин възлизат на над 2 милиарда лева и всеки може сам да прецени и да си помечтае колко и какви проблеми могат да бъдат решени с тези средства. Държавната контрабанда е заплаха за демократичния ред, защото тези пари се насочват към съответните черни каси на управляващата партия и в най-скоро време ще бъдат използвани за поголовно купуване на гласове на предстоящите президентски и общински избори.“, подчертават от ССИ.  
От организацията предвещават „най-скъпо платените и най-дивашките избори“ в историята на България.
 В началото на месеца от централата на ССИ разпространиха и съобщение с решението на Национално съвещание с над 600 делегати, представляващи над 6100 малки, средни и микро-предприятия, регистрирани земеделски производители, животновъди и самонаети, ССИ да започне протестни действия срещу „държавно ръководената и контролирана контрабанда“.
Част от тези действия е днешният мирен протест на няколко ГКПП на Република България, включително и ГКПП Лесово.
 
Очаквайте репортаж.
 
§§§
Както вече РАДИО 999 информира, протестът на ГКПП Кап.Андреево бе забранен от кмета на Свиленград Георги Манолов. По този повод от ССИ разпространиха изявление, в което се подчертава:
 
„ ССИ, в точно съответствие с духа и буквата на закона, уведоми кмета на община Свиленград за намерението си да проведе мирен протест на ГКПП „Капитан Андреево“ на 23 юли 2011 г., насочен срещу държавно ръководената и контролирана контрабанда.
От община Свиленград беше демонстрирана лицемерна съпричастност към протеста на ССИ – бяха поискани допълнителни прецизирания на текста на уведомлението за протеста, които бяха незабавно направени от ръководството на Съюза за стопанска инициатива.
Последва писмено искане от РУП в Свиленград, адресирано до кмета на Свиленград, в което са прави предложение за промяна на началния час на протеста на ССИ, който да бъде преместен от 12:00 часа за друг час - след 14:00 часа, когато в събота се преустановява движението на тежкотоварните камиони. Община Свиленград незабавно препредаде искането на РУП до централата на ССИ.
Въпреки, че смисълът на един протест не е да създава удобства на тези, срещу които е насочен, от ССИ беше проявено разбиране и беше изпратено незабавно писмо, с което протестът се пренасочва за 14:00 часа на 23 юли 2011 г.
В отговор, към ССИ беше отправена устна молба да бъде командировано компетентно лице от централата на Съюза, с което да бъдат проведени преговори за доуточняване на техническите подробности около протеста.
От ССИ в Свиленград беше изпратена г-жа Радосвета Господинова – главен секретар на Съюза, която пристигна там на 22 юли 2011 г. около обяд.
Вместо да се проведат заплануваните преговори и уточнявания на начина на провеждане на МИРНИЯ протест, на г-жа Господинова беше връчена забрана за провеждане3то му, подписана от г-жа Мария Костадинова – заместник кмет на община Свиленград. (Кметът на Свиленград се намира в законния си годишен отпуск).
За нас, тази забрана е незаконна и противоконституционна. Протестът на ССИ е оповестен в законно установения срок и по никакъв начин не застрашава живота или здравето на гражданите. Безспорно, този протест е крайно неудобен на изпълнителната власт, в частност на превърналото се в „аксесоар“ на държавните контрабандисти МВР, под чиято диктовка е написана въпросната забрана.
Оценяваме това действие на г-жа Мария Костадинова – заместник кмет на община Свиленград, като позорен акт, извършен в услуга на скрилите се зад гърба й държавни контрабандисти. Оценяваме натиска, упражнен от МВР, чрез РУП – Свиленград за поредното доказателство, че над движещата се с 250 000 лева в час контрабанда е разпънат държавен чадър. Смятаме, че забраната е продиктувана на г-жа Мария Костадинова от г-н Петьо Петров - директор на ОДП - Хасково, чрез заместник началника на РПУ Свиленград - г-н Пириндев.
Смятаме този жалък акт на страх и гузна съвест за достоен за обществено порицание. Смятаме, че е въпрос на лична съвест и морал на г-жа Мария Костадинова сама да прецени дали е достойна да защитава интересите на гражданите на Р. България от заеманата

§§§
Намеренията си за мирен протест на граничните пунктове на Република България Алексей Петров, изп. директор на ССИ подчерта на пресконференция в Ямбол през април.
Подробности и пълен запис на тази пресконференция четете и чуйте тук:

http://www.radio999bg.com/?id=1542
 

Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

#2 Сетила се мара... 25.07.2011 09:21

Този ССИ сега ли разбра какво става от 20 години, че на входа и на изхода има як контрол от "наши" фирми и родното производство се съсипва! Много са закъснели! Това е стар проблем и Б.Б. го завари! Може ли човека да оправи батаците натрупани преди него само за 2-3 години!

 

 

#1 тракторист 25.07.2011 09:21

Гадна ченгеджийкса мутра !


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Овладяха пожара над Котел с участие и на хеликоптер
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!