Обратно към категорията

Домашни лютеници и ястия от тиква се съревновават в кулинарен конкурс в Ямбол

   

Домашни лютеници и ястия от тиква се съревновават в кулинарен конкурс в ЯмболИ тази година  Народно читалище „Съгласие 1862” организира кулинарното шоу „Вкусно, защото е домашно”. Целта е да се демонстрират рецепти, предавани от поколение на поколение в семейството. За 2017 година ще се дегустират и оценяват домашно приготвени лютеници и ястия от тиква.
Заявки за участие ще се приемат до 20 ноември – 17.00 часа в канцеларията на Читалището или на тел. 046/ 664126 и 664127.
На 21 ноември до 13.00 часа, заявилите желание за участие трябва да донесат лютеница и/или ястие от тиква (лютеницата се представя в малко бурканче, а ястията от тиква в кутия с капак). При приемането им в Читалището се дава персонален номер, гарантиращ анонимността. Журито ще се състои от трима членове – двама професионалисти и един непрофесионалист.
От 18.00 часа започва дегустацията, придружена от кратка програма, с която читалището ще поздрави участниците.
В 18.30 часа ще се обявят резултатите и ще се връчат наградите на победителите, а останалите продукти ще се сложат на шведска маса, за да може всички участници и гости да опитат лютениците и ястията от тиква.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Интервю с баба Дора от с. Шарково
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!