Обратно към категорията

След поредната смърт на пътя край Созопол изграждат пешеходен надлез

   

След поредната смърт на пътя край Созопол изграждат пешеходен надлез Започва аварийното проектиране и изграждане на пешеходен надлез при разклона за с. Атия на път II-99 Бургас - Созопол. Председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Дончо Атанасов днес бе в Бургаска област по повод инцидента на пешеходна пътека на второкласния път.
В максимално кратък срок да бъде проектиран и изграден пешеходен надлез, който ще бъде с асансьор и всичко необходимо за безопасното преминаване на гражданите. Успоредно с това ще се направи пътен одит и ще се прецени необходимостта от изграждането на кръгово кръстовище. Мерките, които се предприемат са съвместни на АПИ и община Созопол.
В близките дни започва полагането на шумяща маркировка преди кръстовището за Атия. Целта е шофьорите допълнително да бъдат предупредени да намалят скоростта на движение и да карат по-внимателно.

Припомняме, че 16-годишно момче почина на място, след като беше блъснато от автомобил на пешеходна пътека в Созопол. Момчето е от село Атия и отивало на училище. То пресичало пешеходната пътека от селото в посока автобусната спирка за Бургас, когато е блъснат от джип, управляван от 59-годишен мъж, пътуващ от Черноморец към Бургас.
Вследствие на удара младежът загинал на място. При извършения първоначален оглед следи от спирачен път не са открити.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ицо Хазарта пред 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!