Обратно към категорията

В Сливен пристигнаха първите нови автобуси за градския транспорт

   

В Сливен пристигнаха първите нови автобуси за градския транспорт

Първите 9 от общо 27 нови автобуса пристигнаха в Сливен от Чехия. Те с най-високия стандарт Евро 6 С и ще се използват за градския транспорт на Сливен. Автобусите, логистичният център, автобусните спирки, велоалеи, системите за информация и контрол и още редица нови придобивки се реализират по проекта за интегриран градски транспорт на Сливен. На 2 март 2018 г. от Чехия тръгва следващата партида автобуси, а 10 дни след тях и последната.
Кметът Стефан Радев беше днес на обръщалото „Дюлева река“, където разговаря с водачи от градския транспорт, които пропътуваха над 1600 километра за новите автобуси. Единият от тях е Иван Иванов. „Много съм впечатлен от завода, в който се произвеждат автобусите за Сливен. Разгледахме целия производствен процес. По време на обучението ни представиха спецификите на автобусите. В тях има камери, от които се вижда целия салон. Всичко е ново и много хубаво“, коментира Иванов. Чанко Минков също пътува с нов автобус от Чехия до Сливен. „Всичко беше нормално по време на обучението. Всичко в автобусите е последна дума на техниката. В завода е много чисто, организацията е на ниво. По време на пътуването към Сливен беше удобно. Всичко е хубаво, няма място да се намери недостатък. Все пак говорим за Евро 6, няма никакви забележки", заяви опитният водач.
„Радвам се, че е налице първата доставка на новите автобуси и искам да благодаря на всички участници в проекта за това, че движим в график“, заяви сливенският кмет. „Предстои нашите съграждани да оценят тези нови и по-комфортни автобуси, които са и по- екологични. Надявам се проектът, доставката, да се превърнат в стратегическо партньорство. Най-важното е , че осигуряваме за хората изцяло нови автобуси, нов градски транспорт“, каза още Стефан Радев.
„Аз много се радвам за този успешен проект. Тези автобуси са наистина най-екологичното производство на пазара. Надявам се, че освен за пътниците, ще бъде удобно и за водачите. Седалката им е космическа, аз в колата си нямам такава“, каза представителят на фирмата- производител Емил Кимак.
Управителят на общинската фирма инж. Енчо Петров изрази задоволство, че Сливен е първият град, съпоставимо с първия програмен период, който получава правата за оторизиран сервиз на фирма „Сор“. Така фирмата ще плаща на „Пътнически превози“ да извършва гаранционното обслужване. Договорен е и 4- годишен гаранционен срок. Щастлив съм, че успяхме да получим тези права“, допълни още Петров. Той обясни, че ако се действа експедитивно новите автобуси може да бъдат включени в лиценза и да бъдат пуснати в експлоатация към края на месец март“.
Заедно с Емил Кимак и ръководството на „Пътнически превози„ ЕООД кметът Стефан Радев се качи на един от новите автобуси, който направи кратко пътуване до кръговото кръстовище на бул. „Георги Данчев“ и обратно до обръщалото. А на въпроса какво ще разказва в Чехия за Сливен, Емил Кимак отговори: „За мен най- хубавият град е Сливен“.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Потребители: „Колкото по-мътна е водата, толкова по-висока е цената!”
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!