Тунджански литературни дни в село Окоп


12/04/18 21:23:11коментари:2Тунджански литературни дни в село Окоп

 
Рецитирайки стихове на Щилияна Желева, лъчезарни деца от група „Усмивка“ при детска градина „Щурче“, с. Кукорево, откриха творческата среща в с. Окоп - част от Тунджанските литературни дни.
На срещата присъстваха Станчо Ставрев – заместник – кмет на община „Тунджа”, Иван Георгиев – председател на НЧ „Христо Ботев – 1929“, с. Окоп и заместник- председател на Общински съвет „Тунджа”, Иван Колев - кмет на селото, Тенко Тенев – председател на Дружеството на писателите, гр. Ямбол, както и членовете на литературен клуб „Христо Ботев“. 
Задълбочен анализ на творчеството на Щилияна Желева направи писателят Радко Стоянов. 
С приветствие към жителите и гостите на събитието се обърна Станчо Ставрев. Той подчерта важността на това младите хора да познават и популяризират произведенията на тунджанските автори и връчи поздравителен адрес от името на кмета на община „Тунджа” Георги Георгиев. 
Поздрав към участниците в срещата поднесе и  Иван Георгиев. 
Разказът „Невена“ на Щилияна Желева беше красивия финал на литературната среща.
 
 


Коментари


Относно Щилияна Желева | 14/04/18 00:28:51


Атанас Атанасов:
Само да добавя какво ми каза г-жа Щилияна Желева в личен разговор относно работата си в съда: “Никога нищо не е зависело от мен”. Т. е. тя прави това, което й каже съдията по делото и подписва присъди и решения на доверие и без да ги чете. Това е поведение на човек без собствено мнение, без изявена гражданска позиция, поддаващ се на манипулации и приспособим към силните на деня… Ами тогава да си седи там в Окоп и да си пише стиховете. Апък то си има хора за всичко, все ще се намери някой да дойде и да я оцени. Тенко Тенев, Георги Георгиев нали са затова - да й дадат там една грамота да се радва. Но тя няма работа в съда! Толкова ли не може да го разбере?


Въпрос към Щилияна Желева | 14/04/18 00:06:56


Атанас Атанасов:
Желая да питам г-жа Щилияна Желева – читалищен секретар в с. Окоп – каква работа има тя в Ямболския районен съд. И въобще тя има ли представа какво трябва да прави там? По време на едни съдебни заседания в ЯРС така и не ги чух, двете с другата съдебна заседателка, да кажат и една дума. Оставам с впечатлението, че хора като нея (т. нар. съдебни заседатели) са някакви фигуранти, които се разкарват до съда не за да вършат работа, а с единствената цел да си получат хонорара – пари от държавния бюджет за това, че са спали по време на съдебни заседания.
Следвайте ни във Фейсбук

Търси

Най-четени новини днес


ИЗДИРВАТ 15-ГОДИШНО МОМИЧЕ ОТ СЛИВЕН

СПИРАТ ДВИЖЕНИЕТО ПО УЛ. ПРЕСЛАВ ОТ ПОНЕДЕЛНИК

Разследват 30-годишен иманяр от село Раздел

Президентът Румен Радев ще бъде гост на тържествата по повод Деня на Община Тунджа


Най-коментирани новини

СЪДЪТ ОТМЕНИ ГЛОБА НА ФЕРМЕРИТЕ В БОЛЯРОВО

Тайсъна със злато за България от Европейското

Магистрала "Тракия" става интелигентна срещу 7.2 млн. лв.

Тодоровден е


Реклама

Следвай ни в Twitter


Follow radio999bg on Twitter

Преводач

ОЩЕ НОВИНИ