ИЗВИНЯВАЙТЕ, Г-Н ДИРЕКТОР И ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК!


03/05/18 10:11:11коментари:13ИЗВИНЯВАЙТЕ, Г-Н ДИРЕКТОР И ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК!

Отговор към общинския съветник и директор на РИМ Ямбол Стефан Бакърджиев, след негови претенции към публикация на Радио 999.
Г-н Бакърджиев не е доволен, че чрез сайта, ефира и ФБ страницата на 999 е публикувана информация за изложба в града, но не са добавени надписите на музея.
Обидите, чрез които се опитва да създаде конфликти, общинският съветник е разпространил чрез неговата ФБ страница.
 
"Уважаеми г-н Бакърджиев - общински съветник и директор на РИМ Ямбол! 
Благодарим Ви за коментара, който сте отправили за нашата работа. На първо място искаме да се извиним, относно това, че въпросните надписи, които  Ви рекламират като организатор, не  се виждат, но и не сме от и задължени от закона да ги показваме.
 
Стигнало се е до тази ситуация, за да може при публикуване на информацията във ФБ, снимката да се вижда достатъчно добре. Може да проверите.  Можехте и да се обърнете към някой от екипа на 999, да се обадите на посочените телефони, за да коригираме този детайл и да не се стига до публични спорове. Или най-малкото, за да се информирате по случая лично от нас, защото пишейки  във ФБ отговор няма от къде да получите. Като човек, който получава две заплати (една като директор и една като общински съветник), може да си позволите едно обаждане и да се свържете с нас. 
 
Но вероятно някой ви е дал смелост и се прави опит за конфликт. По-добре е да ви дадат смелост да гласувате в общинския съвет по съвест и в интерес на града, а не като послушен ученик. 
 
Г-н Директор и общински съветник, знаете ли каква е работата на една медия? Ако не знаете, нека  да ви кажем: Да информира гражданите къде, кога и какви събития има, каква е темата, да отразява събитията според възможностите и човешкия  ресурс, с който разполага, да следи как се изразходват публични средства (данъците, които плащаме), да следи как работят институциите и дали работят в интерес на обществото. Но не можем и не сме задължени  да правим скрита реклама или да си правим АВТОЦЕНЗУРА, каквато Вие искате. Явно желаете да се изявявате като ЦЕНЗОР НА МЕДИЯТА ни.  Това е противозаконно г-н Съветник!  Прочетете първо закона и ще разберете, че това е наказуемо и не Вие ще се оплачете от нас, а ние ще го направим. Искате от позицията на общински съветник и директор да ни налагате цензура, като ни казвате как да Ви рекламираме и ако не го направим да ни държите сметка? Внимавайте със заплахите, г-н НАРОДЕН ИЗБРАНИК. Защото точно като такъв точно Вие нарушавате закона, а именно в частта му  "конфликт на интереси" - получавайки заплата като общински съветник и директор на общински музей, издържан от данъците ни и гласувайки бюджет на музея. Това е грубо нарушаване на закона, г-не! Вместо да сте засрамен или поне с доблест да си подадете оставка от общинския съвет и да си останете само директор, Вие се опитвате да раздавате правосъдие, погледнете първо себе си г-н съветник и после търсете  недостатъци при другите.  
 
Като представител на местната власт най-малкото не Ви приляга да използвате този тон. Дори не искаме да си помисляме, че за Вас най-важното в случая е да се рекламира Вашата дейност като директор, а не самото събитие.  В текста ясно е посочено - кога и къде е изложбата, предоставена е и допълнителна информация за събитието. Без никакво заплащане (не забравяйте, че сме частна медия) новината е публикувана не само в сайта ни, в нашата ФБ страница, четена е и в ефир, за да може да достигне до възможно най-голям брой хора. Вместо да бъдете благодарен, че популяризираме събитието, Вие сте обиден?!  
 
 
Г-н директор, държим да отговорите, защо след толкова много години  сте на този пост, как чак сега се сетихте да започнете да организирате инициативи за баскетбола на град Ямбол? И то не с лични средства, а с пари на данъкоплатците. С чужда пита помен ли се опитвате да правите? 
 
Дайте нещо лично от себе си, за да има успехи и победи ямболският баскетболен отбор  и тогава отправяйте обиди, че някой някъде Ви е пропуснал в рекламните надписи. Относно подкрепата към отбора няма да коментираме кой с какво е допринесъл за баскетбола през годините. Може да се информирате и кой помага на други спортове в града.  
 
Молим Ви, не дръжте сметка на частна медия, която се издържа изцяло от свободния пазар, докато Вие и администрацията Ви се издържате от нашите данъци.  
 
 
Относно Вашите претенции за свободата на словото:   
Вие, най-добре знаете защо сме на 111 място по свобода на словото. Ако пък не се сещате, може да попитате Вашият началник, който от дълги години е без приемен ден. Може и да попитате, защо никоя от медиите на Ямбол не може да влезе в бастиона му. Може да се поинтересувате, защо не се предоставя обществено достъпна информация, нали? Откъде гражданите трябва да се информират как се харчат общински средства НЕ ПРОЗРАЧНО. След като получите отговор на тези въпроси, отново може да се изкажете, също така да обясните и пълното Ви единодушие с всички решения на Вашият началник. Не вярваме, че директорският пост за Вас е по-важен от доверието на хората.  
 
Не забравяйте, че потърсихме от Вас обяснение - защо гласувахте ЗА увеличението на такса смет в Ямбол. И трябваше да отговорите, за да може гражданите да бъдат информирани  какво Вие пропагандирате. А Вашите отговори, помните ли? 
 
Не гледайте и тенденциозно и само към една публикация за Вашата дейност!   
 
Само преди няколко дни, въпреки злобните ви забележки отново популяризирахме Ваша инициатива, отново с Вашето име. Тогава, нямахте претенции?  Ако сте пропуснали, може да се запознаете със съдържанието тук: http://www.radio999bg.com/?id=31292  
 
Може да намерите и още много публикации свързани с РИМ Ямбол.  
 
Г-н Бакърджиев, не си губете времето (а и нашето) в опити за налагане на цензура и уронване на престижа ни.   
 
 Най-искрено Ви пожелаваме успех в работата!   
 
На първо място като общински съветник - защитавайте интересите на ямболлии и работете в полза на обществото, бъдете адвокат на гражданите, а не адвокат на общината/общинския съвет.  
 
Бъдете пример за подражание, а не катализатор на дребнави конфликти!"
 
 С уважение:  
Д. Димитрова
Т. Давидкова
М. Димитрова
 
ЕКИП 999 пожелава успех на ямболските баскетболисти в днешния мач срещу Академик Бултекс 99 в Пловдив!
 
 Коментари


жител | 06/05/18 17:41:51


ТОЗИ ОТ СНИМКАТА Е ВЯРНА ПОДЛОГА НА КМЕТА.НЯМА СОБСТВЕНО МНЕНИЕ,А ИЗПЪЛНЯВА НАРЕЖДАНИЯТА НА СЛАВОВ.


Разумен | 05/05/18 10:40:11


“обективния” може да си чете общинския вестник например, там всичко е реклама на общиничката ни безплатна им излиза даже
всичко така е написано все едно в града всичко е супер изрядно- нямаме никакви проблеми
а реалността всеки я вижда
град в който нямаме дори нормална болница са ни оставили на оцеляване,иначе плочки се редят на поразия


обект | 05/05/18 09:36:35


Обективния има  предвид за сериозна медия като сайта на община Ямбол, и неговоия собственик.


не така | 05/05/18 00:39:30


Не е обективен само коментара на обективния, платен защитик на Бакърджиев който за поред път показа че е малък подлец. Търсещ медийна изява и си я получи. За този не трябва хабят думи той е безползен мишок.


обективен | 04/05/18 17:31:41


Госпожиците отдавна следват лошия пример на кака си Галина.
Проблемът не е в това, проблемът е, че никога няма да са обективна "медия" поради бизнес интересите на собственика си. Жалко, а имаше потенциал в този проект!
Все пак ще им пожелая да се научат на журналистика и да вземат пример от някоя сериозна медия. Учете се да вземате двете гледни точки и да ги показвате така както са Ви представени. Вашата гледна точка не е важна, Вие трябва да отразявате процесите, не да ги създавате!
възмутен | 04/05/18 10:55:45


Не си струва да се обяснявате с такъв цървул като Бакърджиев.Няма да ви разбере.Както и всички слуги на Славов.Важно е да вдигат ръчички и да получават парички


Иван | 02/05/18 22:56:44


За пореден път се убеждавам какъв е бил критерия за подбор на общински съветници от кмета. Да бъдат ниско интелигентни, нагли и послушни. Браво, страхотен екип. А този образ, който даже не е от Ямбол, а някакъв малък град и от скоро живее в Ямбол, много бързо се издигна, клеветейки човека който го назначи на работа, и заедно мястото му. До там стига наглостта му, че и иска да е известен и даже да му ръкопляскаме. Срам и позор за Ямбол! Пореден!


страхил | 02/05/18 21:21:58


Кой е мандраджията?


образ безподобен | 02/05/18 21:06:07


Текстът на обръщението е много слаб! Типично за тези момиченца. Те никога няма да успеят да надскочат дребния си селски манталитет.
До Бай Ганьо: Когато успеете да изградите дори една десета от един такъв успешен бизнес, тогава ще имате право на подобни забележки. Да си успешен мандраджия или кръчмар (или и двете) не само не е обидно, но и е достойно за уважение. И е белег на простащина, когато се опитва някой дребен шматарок да иронизира по подобен начин. И същевременно същият този шматарок забравя, че успешният мандраджия притежава и една телевизионна медия, и то от много дълго време.


Ямболия | 02/05/18 15:22:17


ох боже
дребна душица


Изумен | 02/05/18 15:00:45


Бакърджията май му е скучно и има мнооого свободно време


Бай Ганьо | 02/05/18 14:03:25


Политик и муха се убиват с вестник ! Когато мандраджия или кръчмар ( или и двете ) започне да прави вестник, журналистките Му почват така да пишат . Затова сме и на 111 място. Каквито са ни собствениците на вестници такива ни са и журналистките и свободата на словото.


Галин | 02/05/18 13:53:30


пахахаха, абе музейна мумия ти луд ли си е
Следвайте ни във Фейсбук

Търси

Най-четени новини днес


ЖЕНА СКОЧИ ОТ ТРЕТИЯ ЕТАЖ НА ОТДЕЛЕНИЕ В ЯМБОЛСКАТА БОЛНИЦА. ЗАГИНА НА МЯСТО

Проектират нов мост в Ямбол

ИНДУСТРИАЛНИ СВИНЕВЪДИ: ОСНОВЕН ПРОБЛЕМ ПРИ ЧУМАТА ПО СВИНЕТЕ СА СТОПАНСТВАТА ТИП <<ЗАДЕН ДВОР>>

Горещниците започват. Вижте кой празнува имен ден


Най-коментирани новини

България остана без хеликоптер-линейка, продадоха последния

ИНДУСТРИАЛНИ СВИНЕВЪДИ: ОСНОВЕН ПРОБЛЕМ ПРИ ЧУМАТА ПО СВИНЕТЕ СА СТОПАНСТВАТА ТИП <<ЗАДЕН ДВОР>>

26 литра на квадратен метър дъжд се изля над Сливен

Започва реконструкция на манастира край ямболското село Кабиле


Реклама

Следвай ни в Twitter


Follow radio999bg on Twitter

Преводач

ОЩЕ НОВИНИ