Тази вечер: „Equinox“ ще търси място сред най-добрите в конкурса Евровизия


08/05/18 16:16:11коментари:0Тази вечер: „Equinox“ ще търси място сред най-добрите в конкурса Евровизия

Група Equinox ще представи България на първия полуфинал на песенния конкурс "Евровизия" в Лисабон тази вечер. Шоуто ще се предава на живо по обществената БНТ1 от 22 ч. тази вечер, а за българите в чужбина - по БНТ Свят.
Еquinox, предвождани от певицата Жана Бергендорф, ще се борят за място на финала на "Евровизия" на 12 май с още 18 държави - Азербайджан, Исландия, Албания, Белгия, Чехия, Литва, Израел, Беларус, Естония, Македония, Хърватия, Австрия, Гърция, Финландия, Армения, Швейцария, Ирландия и Кипър. Това са и държавите, между които българите ще могат да избират и от които може да се гласува за българските представители, тъй като по регламент не можеш да подкрепиш страната, на чиято територия се намираш. За Equinox могат да гласуват и българите от шестте автоматично класиращи се за финала страни - Франция, Германия, Италия, Испания и Обединеното кралство, плюс домакина Португалия.
Equinox са създадени специално за конкурса, а съставът им е международен - Жана Бергендорф, Владимир Михайлов, Георги Симеонов-JJ, Джони Манюел и Трей Кембъл. Те ще излязат под номер 10 с песента Bones, написана от Борислав Миланов и продуцирана от Symphonix International - същите, с които БНТ си партнира за второто място на Кристиан Костов от миналата година и четвъртото на Поли Генова от 2015 г.
Букмейкърите нареждат България на шесто място, което означава и класиране в 10-ицата за съботния финал. На него ще участват 26 държави - по 10 от двата полуфинала плюс 6-те автоматично класирали се страни. Тази година конкурсът се провежда в Лисабон, след като миналата година победител бе португалецът Габриел Собрал с нежната балада Amor a dos pelos.
Гласуването започва веднага след края на последната конкурсна песен. От България то ще става по телефон и чрез SMS на номерата, изписани на телевизионния екран, както и чрез официалното мобилно приложение на конкурса. Може да се гласува до 20 пъти, но не и за представителя на държавата, на чиято територия се намирате. Българите в чужбина могат да открият каналите, които ще излъчват конкурса - а чрез тях и съответните номера - на специалната страница на БНТ за "Евровизия".
Резултатите на участниците са комбинация от вота на публиката и този на професионалните журита за всяка страна. Както и зрителите, те не могат да подкрепят своя представител. В българското жури участват Мая Райкова, Алексей Василев, Мария Мутафчиева, Лора Коцева и Калин Вельов. Другата особеност е, че България може да гласува само в полуфинала, в който участва. Вторият, на 10 май, също ще бъде излъчен от 22 ч. по БНТ.

КоментариСледвайте ни във Фейсбук

Търси

Най-четени новини днес


СЪДЪТ ОТМЕНИ ГЛОБА НА ФЕРМЕРИТЕ В БОЛЯРОВО

Тайсъна със злато за България от Европейското

Разследват 30-годишен иманяр от село Раздел

Нелегални мигранти бяха открити в товарен вагон в Пловдив


Най-коментирани новини

ПОДРОБНОСТИ ЗА ПОЧИНАЛИЯ В ДВОРА НА БОЛНИЦАТА МЪЖ

Юлияна Сакъзова: След няколко години нашите деца няма да знаят кои са Ботев, Левски и Бенковски...

Зам.-кметът на Хасково живее в общинско жилище за социално слаби

Тайсъна със злато за България от Европейското


Реклама

Следвай ни в Twitter


Follow radio999bg on Twitter

Преводач

ОЩЕ НОВИНИ