Обратно към категорията

ГРАДУШКА УДАРИ СЛИВЕН, СТРАЛДЖА И КАРНОБАТ

   

ГРАДУШКА УДАРИ СЛИВЕН, СТРАЛДЖА И КАРНОБАТ

Силна буря и градушка вилня в Сливен, Стралджа и Карнобат вчера. 
В Сливен, градът паднал малко преди 18.00 часа, беше с големина на череша, но някои парчета стигаха и големината на орех. Градушката продължи близо 20 минути.

Около 18:45 ч., на територията на град Стралджа, вследствие на лоши метеорологични условия /бурен вятър и силен дъжд/, в дежурните части на РСПБЗН -  Стралджа и РУ - Стралджа са постъпили няколко сигнала за паднали дървета и паднал стълб. Няма получени сигнали за пострадали или бедстващи хора. Своевременно е създадена организация за обезопасяване и отстраняване на падналите дървета и клони. Служители от РСПБЗН – Стралджа са оказали съдействие на екипите на електропреносното дружество, работещи по отстраняване на авариите, съобщиха от пресцентъра на полицията в Ямбол.
"Вчера бе един от тежките дни в живота ми. Адска буря порази града ни. Пораженията по инфраструктурата ще ги оправим. Но ми е тежко и мъчно да гледам съгражданите си, които се надяваха на реколтата от градината и полето. Тези хора са добри. Не заслужават това. Дано природата повече не ни подлага на този ужас. Още веднъж благодаря на всички, които помогнаха в този тежък за града ни момент" написа във ФБ зам.-кметът на Стралджа Гроздан Иванов

Силна буря и градушка вилня и в Карнобат в четвъртък късно вечерта. Поройният дъжд е продължил близо 15 минути. Наводнени са улиците на града, съобщи БНТ. Няма бедстващи хора.
 Заради градушката е протекъл покривът на училище "Христо Смирненски" в града, съобщи кметът на Карнобат Георги Димитров. Припомняме, на 24 март 2016 г. изгоря покривът на същото училище. Вероятна причина за пожара тогава се смяташе непочистен комин.
Наводнени са приземните етажи на къщите. Сериозно са пострадали и селскостопански насаждения.
Очаква се в днес да бъдат описани щетите.













Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ямболски изследователи ще покорят връх „Ямбол” на Антарктида
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!