Обратно към категорията

Огнеборци от Бургас, Сливен и Ямбол премериха сили в състезание

   

Огнеборци от Бургас, Сливен и Ямбол премериха сили в състезание

На 18 май  в град Нова Загора се проведе тазгодишното зонално състезание по пожароприложен спорт. В надпреварата взеха участие отборите на Регионалните дирекции „Пожарна безопасност и защита на населението” (ПБЗН) от градовете Бургас, Сливен и Ямбол.
Състезанията по пожароприложен спорт имат за цел да допринесат за повишаване на физическата подготовка и професионалното майсторство на служителите от службите за ПБЗН. Те се провеждат ежегодно, като включват следните етапи: районни, областни, зонални, републикански преглед и състезание за купата на БФППС. В районите състезания участват служителите от съответните районни служби, в областните – сборните отбори на районните служби на територията на съответната област, а в зоналните – сборните представителни отбори на няколко регионални дирекции ПБЗН.
Тези състезания представляват заключителен етап от целогодишната професионална подготовка на огнеборците и дават възможност на изявилите се състезатели за участие в републикански и международни прояви по този вид спорт. В състезателните дисциплини са включени атрактивни елементи от ежедневната дейност на огнеборците.
Състезанието в гр. Нова Загора се проведе в четири дисциплини: „Изкачване с щурмова стълба“; „100-метрова пътека с препятствия“; „Пожарна щафета 4 х 100 м с препятствия“ и „Бойно разгръщане от мотопомпа“. Същото се организира ежегодно, като домакинството е на ротационен принцип между трите области.
Надпреварата бе открита от директора на РДПБЗН-Сливен комисар Владимир Демирев и от заместник-кмета на община Нова Загора Ивайло Енев. Те поздравиха състезателите за положените усилия за подготовка и пожелаха успех и достойно представяне на всички.
Комплексен победител в състезанието е отборът на РДПБЗН-Бургас с 6 наказателни точки, следван от РДПБЗН-Ямбол с 9 наказателни точки и РДПБЗН-Сливен също с 9 наказателни точки. В индивидуалните дисциплини комплексната надпревара бе спечелена от Янко Каменски с общо време 36,87 сек., следван от Валентин Великов – 40,64 сек. и от Стефан Ташев – 40,88 сек., и тримата състезатели от отбора на РДПБЗН-Бургас.
Състезанието премина в дух на добро спортсменско поведение и колегиалност. Победителите от РДПБЗН-Бургас ще вземат участие в Републиканския преглед по пожароприложен спорт, който ще се състои в гр. Варна в началото на месец юни.
 

 „Пожарна безопасност и защита на населението”-Сливен









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Трагедия в село Недялско
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!