Обратно към категорията

Министърът на земеделието Румен Порожанов откри жътвената кампания в сливенско

   

Министърът на земеделието Румен Порожанов откри жътвената кампания в сливенско

+снимки
Жътвената кампания бе официално открита в землището на село Желю Войвода от министъра на земеделието, горите и храните Румен Порожанов.
„Земеделието е един бранш, който тепърва ще става все по-перспективен. България, за тези 10 години на еврочленство успя да модернизира цялостното си земеделие. В момента сме в дебат за новата общностна селскостопанска политика“, каза по време на откриването министър Порожанов. Той допълни още, че бюджетът е доста оптимистичен. Ще има субсидии и те ще бъдат съпоставими. Очаква се много добра реколта. Качеството на пшеницата е в много добро състояние. Министърът пожела добър берекет, здраве и успехи на всички.
Сред официалните гости беше Десислава Танева, председател на комисията по земеделието и горите в Народното събрание. „На всички земеделски производители пожелавам една успешна година. Вие сте хората, които произвеждат в най-трудните условия, под небето. Радвам се, че министър Порожанов откри жътвата в нашия край, в едно от най-богатите села на община Сливен“, каза в словото си тя.
„Имаме прекрасна земя, имаме производители на високо ниво. Надявам се и пожелавам на всички природата да е с нас. Да е много добра годината и реколтата, и цената да е висока. Да можем всички да се поздравим с отлични резултати от 2018 година“, заяви кметът Стефан Радев.
По късно беше отслужен молебен за здраве и берекет, а за жътвата от миналото припомниха облечени в народни носии жени и мъже, които със сърп и паламарка показаха, как се е жънело. Обичаят беше последван от песни и танци от Танцов ансамбъл „Черкишлий“ при Народно читалище „Даскал Димитър Димов - 1908“ в село Желю Войвода.
В модерен комбайн, заедно с комбайнера министър Порожанов даде начало на кампанията.
 
На събитието присъстваха още областният управител Чавдар Божурски, главен инспектор Димитър Кикьов - началник на Районното управление на полицията в Сливен, председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите Костадин Костадинов, председателят на „Сдружението на земеделските производители Хаджи Димитър” – Сливен Георги Радев, кметът на Желю Войвода Стоян Генов, кметове на населени места и жители на селото.
Домакин на събитието е Съюз на земеделските производители „Хаджи Димитър“ – Сливен.




Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

МЛАДИ МЪЖЕ СПАСИХА КУЧЕ ОТ УДАВЯНЕ И ОТКРИХА СТОПАНИТЕ МУ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!