Обратно към категорията

ФЕРМЕРКА ОТ С. ШАРКОВО ПОДНЕСЕ ЦВЕТЯ НА ЗАГРОБЕНИТЕ СИ ЖИВОТНИ. ПРОТЕСТИРАЩИ ПАЗЯТ СТАДОТО НА БАБА ДОРА

   

ФЕРМЕРКА ОТ С. ШАРКОВО ПОДНЕСЕ ЦВЕТЯ НА ЗАГРОБЕНИТЕ СИ ЖИВОТНИ. ПРОТЕСТИРАЩИ ПАЗЯТ СТАДОТО НА БАБА ДОРА

аудио + видео
Село Шарково е притаило дъх в очакване на полиция и ветеринарни специалисти, сподели нашият репортер Веселин Цветанов на живо в ефира на Радио 999. Екипът ни се намира на мястото, където са загробени убитите животни.
Неприятната миризма се усеща силно, вероятно в по-късните часове ще се пренесе и към селото.
Там беше и една от собственичките на фермата, в която убиха около 800 животни, жената плачейки поднесе цветя. Тя не смее да отиде във фермата, защото тя е празна, в стопанството са останали само кокошките, които има. 
 
Към този момент стадото на баба Дора все още е живо, само нейните животни в селото не са умъртвени. От рано сутринта възрастната жена е на двора, нахранила и е напоила "децата си", какво всеки друг ден. Част от протестиращите са помогнали тя да освободи стадото си с овце, за да могат да пасат навън. 
 
Десетки са протестиращите на място, очаква се да дойдат още. Всички са категорични, че няма да допуснат стадото на баба Дора да бъде евтаназирано. Готови са на жива верига, при условие че вет. специалисти дойдат. 
 
Местните коментират, че не вярват на управляващите, а само единствено на себе си. Продължава да се усилва усещането на умишленост в действията на институциите.
 
След ликвидирането на поминъка на малкото останали хора в селата, повечето от фермерите споделят, че ще напуснат селото, въпреки обещаните от държавата компенсации, които според тях дори могат да не бъдат изплатени.
 
Чуйте подробности от днес
вижде видео репортаж от 15-ти юли 














Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

#2 Това е престъпление 16.07.2018 13:02

тези мними "ветеринари" са престъпници, имам предвид

 

 

#1 Това е престъпление 16.07.2018 13:00

"Чл. 325 "а" и "б" от НК гласят: човек, който е убил или тежко и трайно е увредил гръбначно животно, например котка, куче, крава и други, може да лежи в затвора до три години и да бъде глобен от 1000 до 5000 лв. Значи тези хора трябва да бъдат арестувани! нито наредба показват, нито заповед, ... те са престъпници!


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Котел се възстановява след наводнението
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!