Обратно към категорията

8 от 21 изследвани горски и крайградски чешми в Сливен са с годна за пиене вода

   

8 от 21 изследвани горски и крайградски чешми в Сливен са с годна за пиене вода

Общо осем от изследвани 21 горски и крайградски чешми в Сливен са с вода, годна за пиене, съобщиха от ВиК-Сливен. 
Това е показало поредно обследване чистотата на водата на най-посещаваните от туристите чешми в околностите на града, което се извършва в четири поредни сезона по гражданска инициатива на фондация "Стария бряст" и водното дружество. Пробите са били изследвани в лабораторията на ВиК по физикохимични и микробиологични показатели.
С добри резултати са чешмите на Долна лифтена станция и в началото на Хайдушката пътека, чешмата над крепостта "Туида", чешмата в края на Хайдушката пътека на Карандила, Турската и Думановата чешма по пътя от Сливен за с. Ичера, Тодоровото аязмо, чешмата Разсадника в местността Абланово. Водата от чешмата на манастира "Св. Илия" има леки отклонения в микробиологията, които са преодолими. 
Замърсена остава водата от Твоята чешма в местността Абланово, от Кръстовата чешма, от Бялата чешма по пътя за Бургас, чешмите Харамията, Златко чорбаджи, на Меча поляна, при фурната и на извора Кушбунар в местността Карандила. Замърсяване с колиформи имат хранителната тръба от каптажа "Гюрчешма" зад Техникума по текстил, Кендаловата чешма в местността Айвалъдере, Жейнина чешма по пътя за Ичера и чешмата в центъра на с. Глушник.
Водата на някои от чешмите с лоши микробиологични показатели се прочиства от самосебе си през зимата, когато те са по-малко посещавани от хора и животни.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Социални работници разнасят храна и лекарства на възрастните по домовете им
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!