Обратно към категорията

Без решение на казуса с овцефермата в Болярово приключи срещата между собствениците и Областния координационен щаб

   

Без решение на казуса с овцефермата в Болярово приключи срещата между собствениците и Областния координационен щаб

От днес  започва взимането на втори проби и преглед на животните в 20-километровата зона около огнищата на чума по дребните преживни животни в Странджа. Вчера със скандал и без решение на казуса с овцефермата в Болярово приключи поредната среща между собствениците и Областния координационен щаб. Стопаните  отново не получиха искания протокол за животните си и не дадоха съгласие за взимане на втори проби.  
След заседанието беше отправена препоръка стопаните да отглеждат своите овце и кози в само в оборите, за да се ограничат контактите между отделните стада при паша. Беше решено още да бъдат взети проби в разширената зона в общините Болярово, Елхово и Стралджа. Кметовете на населени места ще разяснят на всеки стопанин защо се налага вземането на проби и едва тогава във фермите ще влизат ветеринарите, заяви областният управител на Ямбол Димитър Иванов. 
Остава в сила забраната за влизане на външни лица в Шарково. Всички стопани от селото вече са получили предвидените обезщетения.  В региона се предприемат и мерки за почистване на 10-километрова зона преди граничния пункт Лесово и проверка на автомобили заради африканската чума по свинете.
 
 
 
 
 
 









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

 

#1 Стоянка Манолова 26.07.2018 10:05

Властта продължава на инат да твърди, че има несъществуваща зараза. Това е безумие. Аз бих посъветвала стопаните да внимават много при вземането на проби, възможно е умишлено да се инжектира зараза!


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

60 години любов, разбирателство и подкрепа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!