Обратно към категорията

СЛЕД 10 ГОДИНИ МЪКИ – ГРАЖДАНИТЕ НА ЯМБОЛ ЗАСЛУЖИХА НОВИ АВТОБУСИ! (видео и снимки)

   

СЛЕД 10 ГОДИНИ МЪКИ – ГРАЖДАНИТЕ НА ЯМБОЛ ЗАСЛУЖИХА НОВИ АВТОБУСИ! (видео и снимки)

„Ямбол ще има автобусен транспорт, какъвто почти никой няма в държавата на ниво и качество, каквото почти никъде няма в държавата”, заяви кметът Славов.
На пресконференция представители на превозвачите коментираха, че условията в Ямбол са такива, че транспортът се амортизира двойно по-бързо, отколкото в останалите градове в страната. Автобусите са от 5 до 8 годишни, рециклирани, внос от Австрия. 
 
Най-накрая жителите на Ямбол ще могат да се возят в нови автобуси. "Решаването на проблема с транспортното обслужване е процес, който продължава вече 10 години", заяви кметът на Ямбол. Инвестицията е изцяло за сметка на „Юнион Ивкони“. Новината идва след серия от репортажи на ямболски медии на лошото състояние на автобусния парк в града.
 
Всеки, който желае може да разгледа автобусите (дано и за всички останали инвестиции в Ямбол ни се дава такава възможност). 
Ето и подробностите как може да стане това:
 
С цел предварително запознаване на потребителите на услугата с новите системи за таксуване и с режима на качване и слизане, в продължение на две седмици два демонстрационни автобуса ще бъдат разположени на оживени места в града – източно от сградата на община Ямбол и на ул. „Търговска“ в района на „старата автогара“. Всеки ден между 10.00-12.00 и 17.00-19.00 часа желаещите могат да се качат в превозното средство и да се информират за начина на таксуване и ползване на автобусите, за което ще бъдат консултирани от служители на фирмата-превозвач. 
 
Още по темата: 
 
От 1 септември т. г. автобусният парк по всички линии на градския транспорт в Ямбол се подменя с нови коли. Това ще гарантира много по-високо качество на услугата, превръщайки Ямбол в един от градовете в страна с най-комфортни,  съвременни и екологични автобуси. Това стана ясно на пресконференция с  представители на фирмата превозвач „Юнион Ивкони“ в лицето на изпълнителния директор Георги Атанасов и Ивайло Константинов, представител на собствениците.
 
Новите колите са модел MAN A21-4610/3T/Voit, с капацитет 32 седящи места, климатизирани,  оборудвани с всички съвременни електронни системи за сигурност, видеонаблюдение и контрол.  Инвестицията е за над 1 млн. евро от страна на фирмата, като подмяната по никакъв начин не обременява финансово общината, няма да се отрази и на настоящата цена на автобусните билети. 
 
На пресконференцията стана ясно, че обновяването на автопарка е в резултат единствено  на усилията на общината и превозвача.
 
Кметът Георги Славов изтъкна безспорните предимства за града от една страна в сферата на екологията, тъй като автобусите отговарят на всички съвременни екологични изисквания. От друга страна предоставят комфорт и удобства, каквито съществуват на много малко места в страната.
 
Ямбол за нас е пилотен проект, с който искаме да покажем на цяла България, че това е пътят за подобряване на обслужването – чрез инвестиции и доверие между страните, акцентира собственикът на „Юнион Ивкони” Ивайло Константинов.
 






















Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

 

#13 Петя Ангелова 03.09.2018 14:53

Здравейте, Радио999! Днес, 3.09.2018 г. чаках автобус №20, за да се прибера от работа на спирка Сара. Чаках от 14.20 за 15.30 часа и не го дочаках.70 минути! И се прибрах с такси в Бенковски! Къде са новите автобуси, къде са обещанията за европейско обслужване? Защо ОТНОВО автобусите не спазват разписанието си? Кой ще ни върне пропиляното време и нерви по спирките?


#12 пешо 17.08.2018 17:13

21-ви век в областен град на европейска държава ни се внушава колко трябва да сме благодарни че имаме автобуси .....догодина какво ще ни се внушава?Че имаме течаща вода и канализация-неща които ги е имало още в древен Рим ?

 

 

#11 Страхил 13.08.2018 09:12

Не искам да развалям радостта на ябмолии от новите автобуси, но след като не са го пуснали като новина, тука ще е . Мостът към градината вече е отворен. Ура! Това добре, но качеството на изпълнение е отвратително. Според мен сливенската фирма пари няма да види. Кметът да не толкова прост, че да им плати за тази подигравка.


#10 ало кмете 13.08.2018 08:36

Ама вие от радиота сериозно ли го пишете този цитат, че нямало в държавата по добър транспорт.Ние да не сме слепи,айде стига

 

 

#9 анонимен 10.08.2018 14:12

С гражданите на Ямбол се подиграват кмета и управниците му за които се говори,че с някои от тях имат роднинска връзка,дори с бившия кмет на Сливен и с неговата съпруга,нас ни вземат за гето от Ямбол.


#8 Т1 09.08.2018 10:12

С нас се подиграва кмета и цялата му шайка хрантутници.

 

 

#7 уф 09.08.2018 06:33

да ни учат на качване и слизане, абе вие подигравате ли се с нас


#6 sss 08.08.2018 17:14

Все ще се намерят мрънкачи,който вечно ща са недоволни!

 

 

#5 анонимен 08.08.2018 09:47

Това не са автобуси за градски транспорт,като гледам пътеките,хората няма да могат да се разминат за да слязат,това е поредната простотия да замажат очите на хората от град Ямбол!


#4 без име 08.08.2018 07:59

Кмета не го е срам! Да се хвали с нещо което трябваше да се случи преди много години, което нещо е задължение на превозвача и с това нещо да се опитва да замаже всичките си издънки

 

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Поставиха паметна плоча и кръстиха площад на името на певицата Елена Граматикова
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!