СЛЕД 10 ГОДИНИ МЪКИ – ГРАЖДАНИТЕ НА ЯМБОЛ ЗАСЛУЖИХА НОВИ АВТОБУСИ! (видео и снимки)


15/08/18 18:34:11коментари:13СЛЕД 10 ГОДИНИ МЪКИ – ГРАЖДАНИТЕ НА ЯМБОЛ ЗАСЛУЖИХА НОВИ АВТОБУСИ! (видео и снимки)

„Ямбол ще има автобусен транспорт, какъвто почти никой няма в държавата на ниво и качество, каквото почти никъде няма в държавата”, заяви кметът Славов.
На пресконференция представители на превозвачите коментираха, че условията в Ямбол са такива, че транспортът се амортизира двойно по-бързо, отколкото в останалите градове в страната. Автобусите са от 5 до 8 годишни, рециклирани, внос от Австрия. 
 
Най-накрая жителите на Ямбол ще могат да се возят в нови автобуси. "Решаването на проблема с транспортното обслужване е процес, който продължава вече 10 години", заяви кметът на Ямбол. Инвестицията е изцяло за сметка на „Юнион Ивкони“. Новината идва след серия от репортажи на ямболски медии на лошото състояние на автобусния парк в града.
 
Всеки, който желае може да разгледа автобусите (дано и за всички останали инвестиции в Ямбол ни се дава такава възможност). 
Ето и подробностите как може да стане това:
 
С цел предварително запознаване на потребителите на услугата с новите системи за таксуване и с режима на качване и слизане, в продължение на две седмици два демонстрационни автобуса ще бъдат разположени на оживени места в града – източно от сградата на община Ямбол и на ул. „Търговска“ в района на „старата автогара“. Всеки ден между 10.00-12.00 и 17.00-19.00 часа желаещите могат да се качат в превозното средство и да се информират за начина на таксуване и ползване на автобусите, за което ще бъдат консултирани от служители на фирмата-превозвач. 
 
Още по темата: 
 
От 1 септември т. г. автобусният парк по всички линии на градския транспорт в Ямбол се подменя с нови коли. Това ще гарантира много по-високо качество на услугата, превръщайки Ямбол в един от градовете в страна с най-комфортни,  съвременни и екологични автобуси. Това стана ясно на пресконференция с  представители на фирмата превозвач „Юнион Ивкони“ в лицето на изпълнителния директор Георги Атанасов и Ивайло Константинов, представител на собствениците.
 
Новите колите са модел MAN A21-4610/3T/Voit, с капацитет 32 седящи места, климатизирани,  оборудвани с всички съвременни електронни системи за сигурност, видеонаблюдение и контрол.  Инвестицията е за над 1 млн. евро от страна на фирмата, като подмяната по никакъв начин не обременява финансово общината, няма да се отрази и на настоящата цена на автобусните билети. 
 
На пресконференцията стана ясно, че обновяването на автопарка е в резултат единствено  на усилията на общината и превозвача.
 
Кметът Георги Славов изтъкна безспорните предимства за града от една страна в сферата на екологията, тъй като автобусите отговарят на всички съвременни екологични изисквания. От друга страна предоставят комфорт и удобства, каквито съществуват на много малко места в страната.
 
Ямбол за нас е пилотен проект, с който искаме да покажем на цяла България, че това е пътят за подобряване на обслужването – чрез инвестиции и доверие между страните, акцентира собственикът на „Юнион Ивкони” Ивайло Константинов.
 

Коментари


Петя Ангелова | 03/09/18 17:53:41


Здравейте, Радио999! Днес, 3.09.2018 г. чаках автобус №20, за да се прибера от работа на спирка Сара. Чаках от 14.20 за 15.30 часа и не го дочаках.70 минути! И се прибрах с такси в Бенковски! Къде са новите автобуси, къде са обещанията за европейско обслужване? Защо ОТНОВО автобусите не спазват разписанието си? Кой ще ни върне пропиляното време и нерви по спирките?


пешо | 17/08/18 20:13:35


21-ви век в областен град на европейска държава ни се внушава колко трябва да сме благодарни че имаме автобуси .....догодина какво ще ни се внушава?Че имаме течаща вода и канализация-неща които ги е имало още в древен Рим ?


Страхил | 13/08/18 12:12:10


Не искам да развалям радостта на ябмолии от новите автобуси, но след като не са го пуснали като новина, тука ще е .
Мостът към градината вече е отворен.
Ура!
Това добре, но качеството на изпълнение е отвратително.
Според мен сливенската фирма пари няма да види.
Кметът да не толкова прост, че да им плати за тази подигравка.ало кмете | 13/08/18 11:36:27


Ама вие от радиота сериозно ли го пишете този цитат, че нямало в държавата по добър транспорт.Ние да не сме слепи,айде стига


анонимен | 10/08/18 17:12:36


С гражданите на Ямбол се подиграват кмета и управниците му за които се говори,че с някои от тях имат роднинска връзка,дори с бившия кмет на Сливен и с неговата съпруга,нас ни вземат за гето от Ямбол.


Т1 | 09/08/18 13:12:21


С нас се подиграва кмета и цялата му шайка хрантутници.


уф | 09/08/18 09:33:15


да ни учат на качване и слизане, абе вие подигравате ли се с нас


sss | 08/08/18 20:14:06


Все ще се намерят мрънкачи,който вечно ща са недоволни!


анонимен | 08/08/18 12:47:18


Това не са автобуси за градски транспорт,като гледам пътеките,хората няма да могат да се разминат за да слязат,това е поредната простотия да замажат очите на хората от град Ямбол!


без име | 08/08/18 10:59:43


Кмета не го е срам! Да се хвали с нещо което трябваше да се случи преди много години, което нещо е задължение на превозвача и с това нещо да се опитва да замаже всичките си издънки


Страхил | 08/08/18 04:54:53


А-а, и не харесва велосипедистите.


Страхил | 08/08/18 04:45:51


"Той изтъкна безспорните предимства за града от една страна в сферата на екологията, тъй като автобусите отговарят на всички съвременни екологични изисквания."


За автобусите -- добре!
Но г-н Славов да говори за екологията е най-малкото неудобно.
Проблемното сметище и непостроената пречиствателна станция са си негова заслуга.


Каргонлия | 08/08/18 03:48:31


Страхотна новина! Едно от малкото хубави неща, които се случват в Ямбол последните години. Заслужаваме хубави автобуси и ние! Дано само ги поддържат съвестно.Следвайте ни във Фейсбук

Търси

Най-четени новини днес


СЪДЪТ ОТМЕНИ ГЛОБА НА ФЕРМЕРИТЕ В БОЛЯРОВО

Правят склад на НАТО за самолетно гориво край Сливен

Тайсъна със злато за България от Европейското

Разследват 30-годишен иманяр от село Раздел


Най-коментирани новини

ПОДРОБНОСТИ ЗА ПОЧИНАЛИЯ В ДВОРА НА БОЛНИЦАТА МЪЖ

Юлияна Сакъзова: След няколко години нашите деца няма да знаят кои са Ботев, Левски и Бенковски...

Зам.-кметът на Хасково живее в общинско жилище за социално слаби

Тайсъна със злато за България от Европейското


Реклама

Следвай ни в Twitter


Follow radio999bg on Twitter

Преводач

ОЩЕ НОВИНИ